En Sıcak Konular

BAŞESGİOĞLU: HASAN DOĞAN'IN ÖLÜMÜ ÇOK ANİ VE BEKLENMEDİK

6 Temmuz 2008 19:22 tsi
BAŞESGİOĞLU: HASAN DOĞAN'IN ÖLÜMÜ ÇOK ANİ VE BEKLENMEDİK Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, dün vefat eden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın ölümünü için, ''Beklenmedik bu ani olay maalesef Türk futbolunun çok önemli bir ismini aramızdan aldı götürdü'' dedi.

İSTANBUL - Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, dün vefat eden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın ölümünün beklenmedik, ani bir olay olduğunu ifade ederek, ''Beklenmedik bu ani olay maalesef Türk futbolunun çok önemli bir ismini aramızdan aldı götürdü'' dedi.
     Hasan Doğan'ın Bahçelievler'deki Ömür Sitesi'nde bulunan evinde ailesine taziye ziyaretinde bulunan ve yaklaşık 4 saat burada kalan Başesgioğlu, ziyaret sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Doğan'ın ölümünün çok ani ve beklenmedik olduğunu belirterek, şunları söyledi:
     ''Ailesi son derece üzgün. Dostları üzgün, hepimiz üzgünüz. Beklenmedik bu ani olay maalesef Türk futbolunun çok önemli bir ismini aramızdan aldı götürdü. O gerçekten bütün benliğiyle kendisini Türk futboluna adamış birisiydi. Çok kısa zamanda tüm futbol ailesini etrafında birleştirdi. Milli takımımızın başarısında çok önemli rol oynadı. Orada büyük sevinç, büyük mutluluk, büyük stres yaşadı. Tam 'Dinlenecek, Türk futbolunun geleceği için yeni planlar yapacağım' dediği anda, maalesef bu olayla karşı karşıya kaldık.''
     Bakan Başesgioğlu, Hasan Doğan'ın çok önemli projelerinin olduğunu vurgulayarak, ''Türk futbolu için bundan sonra arkadaşları bu projeleri gerçekleştirecekler. Gerçekleştirmeleri lazım. O gerçekten kendisini Türk futboluna adamış birisiydi. Sadece sportif yönü değil, iyi bir dost, iyi bir arkadaştı'' şeklinde konuştu.
     Murat Başesgioğlu, Hasan Doğan için yarın saat 10.30'da Futbol Federasyonu'nun Levent'teki binasında bir tören düzenleneceğini ve Fatih Cami'nde kılınacak cenaze namazına bütün sevenlerin katılarak onu son yolculuğuna uğurlayacağını da ifade etti.
     Bir basın mensubunun bundan sonra federasyonda oluşacak durumla ilgili sorusu üzerine Başesgioğlu, şunları kaydetti:
     ''Olayın sıcaklığıyla bakamadım. Bazı yorumlar var. Ama bilmiyorum. Mevcut yasalar neyse ona göre hareket edilir. Başkan yardımcıları bir süre o göreve vekalet edecekler. Yasa neyse, statü neyse ona göre işlem yapılır. Bunları konuşmaya şimdi dilimiz varmıyor. Acımız çok büyük.''
     Bakan Başesgioğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da çok üzgün olduğunu belirterek, ''Dün akşam Bodrum'a beraber gittik. Bugün de bu süreçte beraber olduk. O da son derece üzgün. Aileyi teselli ediyor, destek veriyor'' diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber 438 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,795 µs