En Sıcak Konular

YAZICIOĞLU: İDDİANAME HAZIRLANMADAN DAVANIN GÖTÜRÜLMESİ HAKSIZLIK

6 Temmuz 2008 17:26 tsi
YAZICIOĞLU: İDDİANAME HAZIRLANMADAN DAVANIN GÖTÜRÜLMESİ HAKSIZLIK BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Bir yıldan fazla iddianame hazırlanmadan bir davanın götürülmesi haksızlıktır'' dedi.

KONYA - BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, ''Bir yıldan fazla iddianame hazırlanmadan bir davanın götürülmesi haksızlıktır'' dedi.
     Genel Başkan Yazıcıoğlu, partisinin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konferans Salonu'nda düzenlenen il kongresinde, bir parti hakkında kapatma davası açıldıktan sonra CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın "yargıya dokunmayın" dediğini belirtti.
     Şimdilerde ise başka bir operasyonla ilgili olarak Baykal'ın "yargı siyasallaştırılıyor" dediğini ifade eden Yazıcıoğlu, "Öbür taraftan 'yargı bağımsızdır, karışmayın' diyor. Her ikiniz de yargıyı siyasallaştırdınız. Her taraftan yargıyı siyasete bulaştırdınız" diye konuştu.
     "Ergenekon" soruşturmasına da değinen Yazıcıoğlu, "Ucu ordumuza dokunuyor. Nereden dokunuyor, emekli generallerden dolayı. Emekli general de benim gibi insan. Emekli olduktan sonra görevi bitmiştir. Siyaset yapacaksa gelip siyasi partiye girecek siyaset yapacak. Beğenmiyorsa parti kurup siyaset yapacak" dedi.
     "Hem siyasetçi gibi dolaşacak hem ordu adına konuşacak hem de ordu adına konuşuyor gibi yapacak. Ondan sonra da kahvehanelere kadar siyaset dışı çağrılar, görüşmeler, konuşmalar yaygınlaştırılacak" diyen Yazıcıoğlu, "İşte orduyu siyasete bulaştırmak, orduyu zayıflatmak, ordunun yıpranmasına sebep olmak böyle olur. Bunu yapmak orduya zarar vermektedir" diye konuştu.
Suç işlenmişse, suç işlemek üzere oluşumlar gerçekleştirilmişse, yargının olayın üzerine gitmesi gerektiğini belirten Yazıcıoğlu, bunu yaparken kişilik haklarının zedelenmemesi, insanların afişe edilmemesine özen gösterilmesi gerektiğini bildirdi.
     "Yargı sürecinin gizliliğine riayet edilmeli"
     "Bunun en fazla mağduriyetini yaşamış biri olarak konuşuyorum" diyen Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:
     "Darbeye muhatap olduk. 26 gün gözüm bağlı işkence gördüm. 5.5 yıl 2.5 metrelik hücrede kaldım. 8 yıla yakın cezaevinde kaldım. Sonra da hiç ceza almadan çıktım. Ben bir kuşağı temsil ediyorum. Benim kuşağım bu olumsuzlukları iliğine kadar yaşadı. Bu yüzden biz kimseyi peşin suçlu veya kahraman kılmıyoruz.
     Yargıya, sonuca bakacağız. Dolayısıyla yargıya saygı duyacağız. Yargı sürecinin gizliliğine riayet edilmeli. Sanık, suçu sabit olana kadar suçsuz muamelesi görür. Kimseye yargının verdiği cezanın dışında, ötesinde bir ceza verilemez. Kimse anayasadan kaynaklanmayan bir hakkı kullanamaz.
Kimse anayasanın üzerinde değildir. Yargının müdahalesiz işlemesini, çabuk sonuçlanacak şekilde iddianamenin yayınlanıp muhakemenin yapılmasını ve sonuçlandırılmasını istiyoruz."
     "Bir yıldan fazla iddianame hazırlanmadan bir davanın götürülmesinin haksızlık olduğunu" öne süren Yazıcıoğlu, "Kimse yasanın üzerinde değildir. Suç varsa sonuna kadar üzerine gidilecek ama adliye hızlı işleyecek, mahkemeler çabuk sonuçlanacak. Gecikmiş adalet en büyük adaletsizliktir. İnsanları uzun süreler yatırdıktan sonra 'herhangi bir suç yokmuş, kusura bakma' deme hakkına sahip değilsiniz" dedi.
     Suç işleyen varsa ayrıcalık gösterilmeden üzerine gidilmesini istediklerini belirten Yazıcıoğlu, "Çobanın üzerine ne kadar gidiliyorsa elbette elinde silahı olanın da olmayanın da suç işliyorsa üzerine gidilmelidir" diye konuştu.
     BBP Konya İl Kongresi'nde Hüseyin Arı'nın listesiyle seçime gidiliyor.

YAZICIOĞLU'NDAN ŞAİR ERDEM BEYAZIT İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

     Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, 18. dönem milletvekili Şair Erdem Beyazıt’ın vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayınladı.
Yazıcıoğlu, mesajında Beyazıt’ın vefatını derin bir üzüntüyle öğrendiğini belirterek, şunları kaydetti: “Edebiyat dünyasının önde gelen kalemlerinden şair ve yazar Beyazıt’ın vefatı Türk edebiyat camiası için büyük bir kayıp olmuştur. Türk edebiyatına çok değerli eserler armağan eden Erdem Beyazıt’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi ve milletimize başsağlığı dilerim.”

YAZICIOĞLU'NDAN TFF BAŞKANI HASAN DOĞAN İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

     Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetmesi üzerine başsağlığı mesajı yayınladı.
Yazıcıoğlu, Doğan için, “Ülkemize ve milletimize yaptığı hizmetlerle daima hayırla anılacaktır” dedi.
BBP lideri, mesajında şunları kaydetti: “Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan’ın ani vefatından büyük üzüntü duydum. Türk futboluna büyük hizmetlerde bulunan Hasan Doğan’ın ani vefatı Türk futbolu için büyük kayıp olmuştur. Milli takımımızın Avrupa Şampiyonası’ndaki başarısında önemli payı olan Doğan, birleştirici, bütünleştirici kişiliği ve ülkemize ve milletimize yaptığı hizmetlerle daima hayırla anılacaktır. Hasan Doğan’a Cenabı Allah’tan rahmet, milletimize, spor camiamıza ve acılı ailesine başsağlığı dilerim.”
 

 


 



Bu haber 456 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,429 µs