En Sıcak Konular

EVLENMEK DAHA DA ZORLAŞTI

6 Temmuz 2008 12:16 tsi
EVLENMEK DAHA DA ZORLAŞTI Evlenecek çiftler için en önemli gideri oluşturan beyaz eşya, halı, kanepe ve mutfak eşyaları son 1 yılda yüzde 35'e ulaşan oranlarda zamlandı.

KONYA - Evlenecek çiftler için en önemli gideri oluşturan beyaz eşya, halı, kanepe ve mutfak eşyaları son 1 yılda yüzde 35'e ulaşan oranlarda zamlandı.
     A.A muhabirinin aldığı bilgiye göre, gurbetçilerin yaz tatilini geçirmek için ülkeye geldiği ve hasadın hızlandığı yaz aylarında evliliklerde adeta patlama yaşanıyor.
     Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında Anadolu'da evliliklerde önemli artış yaşanıyor. Beyaz eşya, tekstil, kuyumcu, organizasyon ve mobilya firmaları bu yüzden dört gözle düğünlerin arttığı yaz aylarını bekliyor.
     Düğün hazırlıklarında altın kadar eşyalar da en önemli gider kalemlerini oluşturuyor. Genellikle gelin tarafının taleplerine göre ev eşyası, düğün hazırlığı yapan damatları oldukça zor durumda bırakabiliyor.
     İç Anadolu evlilik geleneklerine göre damatların almak zorunda olduğu beyaz eşya, halı, mobilya ile gelinlerin aldığı mutfak eşyaları son 1 yılda yüzde 35'e varan oranlarda fiyat artışı gösterdi.
     Konya Ticaret Odasının yaptığı araştırmaya göre, son bir yılda elektrikli süpürge fiyatları yüzde 25, buzdolabı yüzde 21,94, televizyon yüzde 17,86, buharlı ütü yüzde 16,67, elektrikli fırın yüzde 9,99, bulaşık makinesi yüzde 6.54, çamaşır makinesi yüzde 5.4, kovalı soba yüzde 37,6, kanepe yüzde 32,35, halı yüzde 30, çelik tencere yüzde 21,74, düdüklü tencere ise yüzde 35 oranında zamlandı.
     Araştırmaya göre kalorifer yakıtının yüzde 40,38, tüpün yüzde 21,13 ve elektrik fiyatlarının yüzde 40'ın üzerinde artış göstermesiyle yeni evlenen çiftleri zor ve pahalı bir süreç bekliyor.

Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,540 µs