En Sıcak Konular

TOKİ'DEN YENİ KAYNAK VE YABANCILARA MÜLK ATAĞI

6 Temmuz 2008 11:51 tsi
TOKİ'DEN YENİ KAYNAK VE YABANCILARA MÜLK ATAĞI Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, kaynak geliştirme çalışmaları kapsamında dışarıdan kredi ve fon bulabileceklerini, yabancı ortak getirebileceklerini bildirdi.

ANKARA - Türkan Al - Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, kaynak geliştirme çalışmaları kapsamında dışarıdan kredi ve fon bulabileceklerini, yabancı ortak getirebileceklerini bildirdi.
Kaynak geliştirme konusunda A, B, C planları bulunduğunu belirten Bayraktar,  duruma göre bunları tek tek devreye sokacaklarını belirtti.
Peşin ödemede indirimli satış kampanyasının da kaynak geliştirme çalışmaları çerçevesinde uygulamaya konulduğunu kaydeden Bayraktar, ellerinde çok sayıda arsa bulunduğunu belirterek, şöyle devam etti:
''O arsaları da, kooperatiflere, kooperatif birliklerine, yap-satçılara satacağız. Oradan da bir kaynak toplayacağız. Aynı şekilde elimizde çok kıymetli arsalar var. Onların bazı problemleri var. Bu problemleri giderip, halkımıza sunacağız. Oradan çok bol para geleceğini tahmin ediyoruz...
Dışarıdan da kredi bulabiliriz, fon bulabiliriz. Dışarıdan ortak getirebiliriz, ortak yatırımcı bulabiliriz. Halen bu konuda görüşmeler yapıyoruz. Bizimle ortaklık yapmak isteyenler var.''
Bayraktar, yabancılar için de Çanakkale'den Hatay Körfezine kadarki sahil bandında projeler geliştireceklerini, bunlara da 5-6 ay içinde başlanacağını bildirdi.
Bu projeler için Maliye Bakanlığından 20 dolayında yer istediklerini ifade eden Bayraktar, "Yabancılara mülk satışından niye korkuluyor ki? İspanya'ya bakın, Yunanistan'a bakın. Biz de sahil şeritlerimizde yabancılar için bu tür projeleri hayata geçireceğiz. Bunların da yok satacağına inanıyoruz. İçeridekiler de alabilir tabi" dedi.

Bu haber 440 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,403 µs