En Sıcak Konular

ZANA,'EY DEVLETİM NEREDESİN' ? DEDİRTTİ !

27 Ekim 2007 18:07 tsi
ZANA,'EY DEVLETİM NEREDESİN' ? DEDİRTTİ ! Terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklıktan 10 yıl cezaevinde yatan kapatılan DEP eski milletvekili Leyla Zana yine küstah açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklıktan 10 yıl cezaevinde yatan kapatılan DEP eski milletvekili Leyla Zana yine küstah açıklamalarda bulundu. Diyarbakır’da DTP tarafından düzenlenen ‘Demokratik Toplum Kongresi’nin açılış konuşmasını yapan Zana, teröristbaşı Abdullah Öcalan’dan ‘Kürt lideri’ diye söz etti. Kürtçe konuşan ve konuşması Türkçe’ye tercüme edilmeyen Leyla Zana, “1999’da bütün Kürtlerin beyninde ve yüreklerinde siyasi bir deprem oldu. Bütün dünyanın işbirliğiyle Kürtlerin lideri (Abdullah Öcalan) Türkiye’ye teslim edildi. Ve bir şartla verilmişti, Kürt sorununun çözülmesi şartıyla verilmişti. Şimdi bütün ülkelere sesleniyorum. Kürt sorununun çözülmesi için hiç bir adım atıldı mı? Birkaç belediye başkanı var, şimdi de bunlara göz dikmişler görüyorum” diye konuştu.

Masaya oturun

Bebek katili Öcalan için özgürlük isteyen Zana, şunları söyledi: “Türkiye’ye onu belki affedin diyeceğim, ama zaten o bunu kabul etmez. Onu halktan koparmayacaksın, 9 yıl adaya aldınız halktan kopardınız. Halkın yanına getireceksin, burada siyaset yapsa kötü mü olur? Bunu yaptıktan sonra Kürtler silaha sarılırsa söz veriyorum en başta onlarla ben mücadele edeceğim. Kürtler birbirlerine sahip çıksın, halk da onlara sahip çıkar. Kim savaşıyorsa barış onlarla olur. Ben Kürtler biraraya gelirse bu mücadelede varım. Ama şahıslar kendi kendilerine oynarsa ben kılımı bile kıpardatmam.” Anayasa’da Kürt kimliğinin tanınması gerektiğini savunan Zana, “Kürtlerin kendi diliyle eğitim yapmaları ve kültürel hakları güvence altına alınmalıdır” dedi.

Alçak çağrı

Leyla Zana, Türkiye’nin kendilerinden iadelerini istediği Irak’ın kuzeyindeki PKK elebaşları için peşmerge liderlerine  seslenerek, “Bugün Iraklı Kürtlerden kardeşlerini teslim etmelerini istiyorlar. Haysiyetli ve şerefli hiç bir Kürt, kardeşlerini zindanda çürütmek için teslim etmez. Buna razı olmaz. Dünyaya sesleniyorum, Kürtlere ne yapıldı ki, şimdi bütün Kürtlerden ne istiyorlar?” diye konuştu.

DTP: Terörü kınayamayız
DTP’li Ahmet Türk, Meclis Başkanı Köksal Toptan’ın, terör örgütü PKK’yı açık bir dille kınamaları isteyen sözlerine, “Eğer onu söylersek, halk üzerindeki etkinliğimiz kırılır, halktan koparız. Bizim halk üzerindeki etkinliğimizin kırılmasına yönelik bir süreç kimseye yarar sağlamaz” karşılığını verdi. Türk, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan 8 askerin serbest bırakılması için çağrı yapmalarından sonra, bu çağrılarına hiçbir karşılık alamadıklarını söyledi. Türk, “TBMM Başkanı, ‘bunun için girişimde bulunun’ dese o zaman bir şeyler yapmak istiyoruz. Ne yapabiliriz diye düşünüyoruz” dedi.

KAYNAK-YENİÇAĞ

   

 Zana, Öcalan'ın ablası Fatma Öcalan'ın elini öperken

 



Bu haber 523 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,701 µs