En Sıcak Konular

BALBAY: MUTLUYUM, AMA TERÖR YARALISIYIM

5 Temmuz 2008 21:12 tsi
BALBAY: MUTLUYUM, AMA TERÖR YARALISIYIM ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında sevkedildiği mahkemece serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, ''Mutluyum, ama terör yaralısıyım'' dedi.

İSTANBUL - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında sevkedildiği mahkemece serbest bırakılan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay, ''Mutluyum, ama terör yaralısıyım'' dedi.
     Serbest bırakılmasının ardından, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde gazetecilere açıklama yapan Mustafa Balbay, basın kartını göstererek, ''İçeriye sadece bu kimliğimle girdim. Gazeteci kimliğimle girdim, gazeteci kimliğimle çıkıyorum'' dedi. Balbay, eşini, çocuklarını, gazetesini, okurlarını, dinleyenlerini ve izleyenlerini çok özlediğini söyledi.
     Gazetecinin, kendisinin haberin konusu olmasından nefret ettiğini belirten Balbay, ''Ama maalesef hayat son yıllarda bana çok iyi davranmıyor. Ben söylediklerim, anlattıklarım haber konusu olsun arzu ediyorum, ama bazen de yaşadıklarım böyle oldu'' diye konuştu.
     Balbay, şöyle devam etti:
     ''Dediğim gibi, yargı aşaması kendi içinde devam ediyor. 'Şu anda nasıl hissediyorsunuz kendinizi?' derseniz, mutluyum, ama terör yaralısıyım. Ben, Uğur Mumcu'nun yerinde yazıyorum. Ahmet Taner Kışlalı oda komşumdu. Gazeteciliği onlardan öğrendim. Hukukun üstünlüğünü onlardan öğrendim ve 'nereden gelirse gelsin terörün her türlüsüne hayır' sözünü Uğur Mumcu'dan öğrendim. Ama ben bir terör örgütüne üye olmak zannıyla gözaltına alındım. Onlar terörden öldü, ama terör beni yaraladı. Bu sadece kendi içimdeki yara, ama şu anda yaşadıklarıma karşı bir serzenişim yok. Ruh halim, terör yaralısı hissediyorum kendimi.''
     Kendisine yöneltilen soruların tümünün mesleğiyle ilgili faaliyetlerine ilişkin olduğunu belirten Balbay, ''Zaten başka bir şey yoktu ve olamazdı'' dedi.
     Balbay, sözlerini, ''Söyleyecek daha çok sözüm var bu ülke için. Bu ülke dışında başka hiçbir yerde yaşamayı düşünmeyen bir gazeteci olarak hepinize teşekkür ediyorum'' diyerek tamamladı.


Bu haber 397 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,989 µs