En Sıcak Konular

ŞAHİN: HAKİM VE SAVCILAR KİMSENİN HASMI DEĞİLDİR

4 Temmuz 2008 17:37 tsi
ŞAHİN: HAKİM VE SAVCILAR KİMSENİN HASMI DEĞİLDİR Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yürütülen ''Ergenekon'' soruşturmasına yönelik eleştirilere ilişkin, ''Görev yapan hakim ve savcılarımız kimsenin hasmı değildir. Onlar hiç kimseyi de hasım olarak görmezler'' dedi.

İSTANBUL - Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yürütülen ''Ergenekon'' soruşturmasına yönelik eleştirilere ilişkin, ''Görev yapan hakim ve savcılarımız kimsenin hasmı değildir. Onlar hiç kimseyi de hasım olarak görmezler'' dedi.
     Şahin, Bakırköy Kadın Kapalı Ceza İnfaz Kurumunu ziyaretinde basın mensuplarının ''Ergenekon'' soruşturmasına ilişkin sorularını yanıtladı.
     Bu konuda daha önce TBMM'de bir soru üzerine basın mensuplarına söylediklerini tekrarlamak zorunda olduğunu belirten Şahin, şu anda yaşanan bir yargı süreci olduğunu, bu süreçle ilgili dava açılana kadar ve iddianame ilgili mahkemeye verilip kabulü süreci tamamlanmadan açıklama ve değerlendirme yapmanın yasal olarak mümkün olmadığını hatırlattı.
     Şahin, sözlerine şöyle devam etti:
     ''Bu süreci hep birlikte takip edeceğiz. Hakimler ve Savcılar Adalet Bakanı olarak benim ya da Adalet Bakanlığının memurları değildir. Bağımsız yargı organlarının mensuplarıdır. Dolayısıyla onların bağımsızlığı ve tarafsızlığı Anayasa ile teminat altına alınmıştır. Görev yapan hakim ve savcılarımız kimsenin hasmı değildir. Onlar hiç kimseyi de hasım olarak görmezler. Lütfen onların işini zorlaştıracak söz, davranış ve yorumlardan hepimiz kaçınalım."
     Şahin, bir gazetecinin, ''Silivri Cezaevi'ndeki duruşma salonu bu dava için tahsis edilecek mi?'' sorusu üzerine, "Eğer İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bu konuda yargılamayı yapacak mahkeme heyeti, duruşmaların yapılması için çok daha uygun zeminler olduğu düşüncesini ortaya koyarlar ve bu konuda da Silivri Ceza ve Tevkif Evleri Kompleksi'nin içindeki duruşma salonunun uygun olduğu düşüncesini bize iletirlerse, bu konuda kendilerine yardımcı oluruz, ama bizim kendilerine böyle bir önerimiz yok" yanıtını verdi.
     Mehmet Ali Şahin, ''Bazı basın ve yayın organlarında soruşturmaya ilişkin bilgiler yer alıyor. Bilgiler sızdırılıyor mu?'' sorusunu ise "Bunlar yapılmamalı. Bu süreç devam ederken, soruşturma devam ederken bu tür haberleri ve yorumları son derece yanlış buluyorum. Bu konuda en çok konuşması gereken biri varsa Adalet Bakanı olarak benim, ama bu konuda konuşma hakkımın olmadığını biliyorum" diye yanıtladı.
     Bir gazetecinin ''Haberler tek kaynaktan çıkmış gibi görünüyor'' sözlerine Şahin, ''Araştırmadığım, araştırılmayan ve sonuca ulaşılmayan bir konuda benim vardır veya yoktur demem doğru olur mu?'' karşılığını verdi.


Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,265 µs