En Sıcak Konular

ERDOĞAN'DAN ''SAĞDUYU'' ÇAĞRISI

4 Temmuz 2008 14:48 tsi
ERDOĞAN'DAN ''SAĞDUYU'' ÇAĞRISI AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Son günlerde yaşanan sıcak gelişmeler, sağduyu içerisinde ve soğukkanlılıkla izlenmelidir" dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Son günlerde yaşanan sıcak gelişmeler, sağduyu içerisinde ve soğukkanlılıkla izlenmelidir. Hukuki süreç belli bir noktaya gelmeden, iddianame ortaya çıkmadan savunmalar belli olmadan olayın spekülasyonlara açılmasını, mesnetsiz ve kaynağı belli olmayan bilgilerin ortada dolaşmasını doğru bulmuyoruz'' dedi.
     AK Parti 46. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında yaptığı konuşmada, toplumsal sağduyunun özenle korunması gereken bir dönemden geçildiğini belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
     "Türkiye'nin istikrarını kazandığı, her alanda büyük bir atılım hayata geçirdiği bir dönemde yaşadığımız olaylar milletimiz için elbette sıkıntılıdır. Ancak her milletin tarihinde sonu düzlüğe ve ferahlığa çıkan böyle sancılı dönemler vardır. Burada önemli olan, her insanımızın sağduyulu davranması, bütün bu yaşananların aklıselim çerçevesinde değerlendirilmesidir. Burada duygusallık olamaz. Burada duygusallıkla saldırılar olamaz. Burada bu sürecin aklıselim ile takibi gerekir. Bu sadece vatandaşlarımızdan değil, yetki ve sorumluluk sahibi her insanımızdan beklentimizdir.
     Türkiye bir hukuk devletidir. Demokratik bir ülkedir. Demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletidir. Hukukun üstünlüğü 'olmazsa olmaz'ımızdır. Burada demokrasiye bağlı kalınarak bu zorluklar aşılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır.
     Bu çerçevede, partimiz hakkında açılan kapatma davası sürecinin başından bugüne kadar hukuka saygı noktasında gösterdiğimiz dikkat ve hassasiyet herkese örnek olmalıdır.
     Son günlerde yaşanan sıcak gelişmeler, sağduyu içerisinde ve soğukkanlılıkla izlenmelidir. Hukuki süreç belli bir noktaya gelmeden, iddianame ortaya çıkmadan savunmalar belli olmadan olayın spekülasyonlara açılmasını, mesnetsiz ve kaynağı belli olmayan bilgilerin ortada dolaşmasını doğru bulmuyoruz.
     Başta medyamız olmak üzere herkesten ricam, hukuki süreci sıkıntıyı sokacak, hukuki nezaketi zorlayacak tutum ve eylemlerden hassasiyetle kaçınmalıdır. Özellikle gerek asker, gerek polis bütün güvenlik kurumlarımızı yıpratacak yorumlardan, haksız isnat ve eleştirilerden özenle kaçınmalıdır. Cumhuriyetimizin her kurumu muteberdir, önemlidir ve yıpratılmamalıdır.''

"AYRIMCILIĞIN TARAFI OLMADIK"

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bizler hiçbir zaman bu ülkede ayrımcılığın tarafı olmadık. 'Ben iş yerime sakallı veya bıyıklı olanları asla almam' diyenlerden yana olmadık. Bunlar ayrımcılığın ta kendisidir'' dedi.
     Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen 46. Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nın açılışında yaptığı konuşmada, siyasetin sorunlara çözüm üretme ve milleti bir bütün olarak kucaklama sanatı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
     ''Efendim, işte '22 Temmuz akşamı sayın Başbakanın yaptığı konuşma sadece orada kaldı. Maalesef, ondan sonra buna uyulmadı' gibi bir argüman üretildi son zamanlarda dikkat ederseniz. Bu da, ne yazık ki kasıtlı bir argüman. Niye? Çünkü biz o akşam yaptığımız konuşmayı bir milat kabul ederek yapmadık. Biz o güne kadar yaptığımız icraatların o akşam dile getirilmesini, tekrar edilmesini sağladık. Ondan sonra da yine aynı şekilde bu sürece devam ediyoruz. Zira bizler hiçbir zaman bu ülkede ayrımcılığın tarafı olmadık.
     'Ben iş yerime sakallı veya bıyıklı olanları asla almam' diyenlerden yana olmadık. Bunlar ayrımcılığın ta kendisidir. Bugün dünyanın neresinde böyle bir ilkel anlayış var? Kendi insanları arasında böyle bir ayrımcılığı yapmanın sosyolojik anlamda bir tanımı olabilir mi? İnsana bakışın böyle bir tanımı olabilir mi? Bu insanlar düşünebiliyor muzunuz bu ülkede bir çok şeylerin ne yazık ki konuşulduğu zaman güya kendilerine saygı duyulduğunu zannediyorlar. İşte bu insanların bu ülkede primi yok. Bunu böyle bilmeleri lazım. Karşılığı yoktur.
     Bunlar ancak kendi lobilerinde kalırlar. Zira bu insanlar asla benim vatandaşlarım arasında kendilerine o arzu ettikleri sevgiyi, o arzu ettikleri saygıyı bulamazlar. Eğer bunu ben söylüyorsam ve burada eğer bana taraf deniliyorsa, evet ben bu anlamda tarafım. Niye? Çünkü benim vatandaşlardım arasında böyle bir ayrımı yapma hakkına kimse sahip olmamalıdır. rti olarak, biz sadece bize oy verenlerin hizmetkarı değiliz. Biz, bize oy vermeyenlerin de hizmetkarıyız.''



Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,784 µs