En Sıcak Konular

GÖZALTINDAKİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

4 Temmuz 2008 11:40 tsi
GÖZALTINDAKİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ "Ergenekon Soruşturması" kapsamında gözaltına alınan kişilerden 8'i Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

İSTANBUL - ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında gözaltına alınanlardan bir grup, 5 minibüsle İstanbul Adliyesi'ne getirildi.
     Beşiktaş'taki özel yetkili ağır ceza mahkemelerinin bulunduğu adliyede görevli İstanbul Cumhuriyet Savcılığınca yürütülen soruşturma çerçevesinde gözaltına alınan şüphelilerden bazılarının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemleri tamamlandı.
     Bu kişilerden bazıları daha sonra 5 polis minibüslerine bindirilerek Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü. Şüpheliler daha sonra söz konusu araçların, adliyenin hakim ve savcıların kullandığı kapısına kadar yaklaştırılmasının ardından içeri alındı.
     Şüphelilerin adliyeye sevk edilirken adliye binası önünde ve çevresinde ''Çevik Kuvvet'' görevlileri ile diğer polislerce yoğun güvenlik önlemi alındı. Ayrıca bazı binaların çatılarında da uzun namlulu silahlarla görev yapan ''Özel Tim'' mensuplarının bulunduğu gözlendi.

ADLİYEYE SEVK EDİLENLER ARASINDA AYGÜN VE MUSTAFA BALBAY DA VAR

     ''Ergenekon Soruşturması'' kapsamında adliyeye sevk edilen ve ATO Başkanı Sinan Aygün'ün de aralarında bulunduğu 8 kişi arasında, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın de yer aldığı kaydedildi.
     Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki sorgu ve işlemlerinin tamamlanmasının ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sevk edilen 8 kişinin savcılıktaki işlemleri sürüyor.
     Bu kişiler arasında ATO Başkanı Sinan Aygün, Birol Başaran, Kemal Aydın ve Yazar Erol Mütercimler, Prof. Dr. Ercüment Ovalı'nın yanı sıra Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın da bulunduğu öğrenildi.



Bu haber 416 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,015 µs