En Sıcak Konular

CARTWRIGHT: TÜRK-IRAK SINIRININ GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

3 Temmuz 2008 20:55 tsi
CARTWRIGHT: TÜRK-IRAK SINIRININ GÜVENLİĞİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ ABD Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral James Cartwright, Türkiye ile ABD'nin Irak sınırının güvenli olması için birlikte çalıştığını ve sınırın güvenliği için kaydedilen ilerlemeden memnun olduklarını söyledi.

ANKARA - ABD Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral James Cartwright, Türkiye ile ABD'nin Irak sınırının güvenli olması için birlikte çalıştığını ve sınırın güvenliği için kaydedilen ilerlemeden memnun olduklarını söyledi.
     Orgeneral Cartwright, ABD'nin Bağımsızlık Günü dolayısıyla ABD Büyükelçiliği'nde verilen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     ABD Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Cartwright, ''terör örgütü PKK ile bağlantılı İran'daki terör örgütü Pejak'la ABD'nin ilişkisi olduğu iddialarının hatırlatılması ve bu konunun Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ergin Saygun ile yaptığı görüşmede gündeme gelip gelmediğinin'' sorulması üzerine, "Bizim ilişkimizi, Türkiye-Irak sınırında yaptığımız çalışmaları ve bu konuda katettiğimiz ilerlemeyi konuştuk. Türk-Irak sınırının güvenli olması için ortaklar olarak birlikte çalışıyoruz'' dedi.
     Konuyla ilgili katedilen ilerlemeden duyduğu memnuniyeti dile getiren Orgeneral Cartwright, aynı görüş ve ideallerin paylaşıldığından emin olmak için tüm çalışmaları görüşmede gözden geçirdiklerini kaydetti.
     Orgeneral Cartwright, Orgeneral Saygun'la yaptığı görüşmeden memnuniyet ve kendisiyle zaman geçirmiş olmaktan onur duyduğunu da dile getirdi.
     Bu arada, Orgeneral Cartwright'ın açıklamasının ardından ABD Büyükelçiliği yetkilileri, ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson'ın bu hafta yaptığı yaptığı ve ülkesinin Pejak'a destek vermediği, Pejak ile ilişkisi olmadığına ilişkin açıklamasını hatırlattılar.

Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,502 µs