En Sıcak Konular

PAKSÜT: RAPORTÖR DERHAL ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK

3 Temmuz 2008 20:57 tsi
PAKSÜT: RAPORTÖR DERHAL ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAK Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Paksüt, AK Parti hakkındaki kapatma davasında raportörün derhal çalışmaya başlayacağını belirterek, ''Davayı mümkün olan kısa süre içinde sonuçlandırma konusunda bir niyet var'' dedi.

ANKARA - Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, AK Parti hakkındaki kapatma davasında raportörün derhal çalışmaya başlayacağını belirterek, ''Davayı mümkün olan kısa süre içinde sonuçlandırma konusunda bir niyet var'' dedi.
     Paksüt, AK Parti hakkında açılan kapatma davasında, Parti adına yapılan sözlü savunmanın ardından Anayasa Mahkemesinden ayrılırken gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Paksüt, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın Parti adına yaptığı sözlü savunmanın tutanak heline getirileceğini belirtti.
     Sözlü savunmanın yazılı bir metin olmadığı için ilaveleri bulunduğunu ve yazılı metnin çok uzun olduğunu söyleyen Paksüt, ''Sayın Çiçek, aynen anlatmadı, bazı yerlere ilaveler yaptı. O nedenle tutanak haline getirilmesi biraz zaman alabilir. Kendileri basına da verecektir. Bu konuda bizim söyleyeceğimiz birşey yok'' diye konuştu.
     Sözlü savunmanın davada görevlendirilen raportöre verilmediğini belirten Paksüt, ''Raportör, bundan sonra çalışmaya başlayacak. Raportörümüz derhal çalışmaya başlayacak. En kısa zamanda raporunu sunacak. Bir gün vermek mümkün değil. Raportörümüz raporunu sunduktan sonra heyetçe incelemeye başlayacağız. Çok fazla ek ve delil var. Çok esaslı bir inceleme olacak, ama davayı mümkün olan kısa süre içinde sonuçlandırma konusunda bir niyet var'' dedi.

PAKSÜT: DAVA 4-5 HAFTA GİBİ BİR SÜREDE BİTEBİLİR

     Anayasa Mahkemesi Başkanvekili Osman Alifeyyaz Paksüt, AK Parti hakkındaki kapatma davasının ''4-5 hafta gibi bir sürede bitebileceğini'' söyledi.
     Paksüt, ABD'nin Bağımsızlık Günü dolasıyla ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin AK Parti'nin kapatma davasına ilişkin soruları yanıtladı.
     Paksüt, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın parti adına yaptığı sözlü savunmanın ardından davayla görevlendirilen raportörün yoğun bir şekilde çalışacağını belirterek, ''Dava 4-5 hafta gibi bir sürede bitebilir. Bu süre 3 hafta da olabilir, 6 hafta da...'' dedi.
     Anayasa Mahkemesi üyelerinin Ağustos ayı içinde bir gezi planladıkları yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine de Paksüt, ''Bu işler bitmeden kimse bir yere gitmeyecek'' diye konuştu.
     Sorular üzerine Paksüt, sözlü savunmada Bekir Bozdağ'ın da kısa bir süre açıklama yaptığını belirtti.



Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,583 µs