En Sıcak Konular

EKMEK İSRAFI VE TÜKETİCİ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIMASI

3 Temmuz 2008 17:12 tsi
EKMEK İSRAFI VE TÜKETİCİ ALIŞKANLIKLARI ARAŞTIMASI TMO tarafından yaptırılan ve Türkiye'de sahasında ilk bilimsel araştırma olan ''Ekmek İsrafı ve Tüketici Alışkanlıkları'' konulu araştırmanın sonuçları, TMO'nun Güvercinlik tesislerinde düzenlenen bir toplantı ile açıklandı.

ANKARA - Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) tarafından yaptırılan ve Türkiye'de sahasında ilk bilimsel araştırma olan ''Ekmek İsrafı ve Tüketici Alışkanlıkları'' konulu araştırmanın sonuçları, TMO'nun Güvercinlik tesislerinde düzenlenen bir toplantı ile açıklandı.
Toplartının açılışında konuşan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, maliyetler dikkate alındığı zaman şu anda piyasada oluşan hububat fiyatlarının tatminkar düzeyde bulunduğunu, fiyatlar belirli bir rakamın altına düşünce hububatta müdahale alımında bulunulacağını bildirdi.
Bakan Eker, hububatta hasat döneminin başlamasıyla birlikte TMO'nun emanet alımlara başladığını ve Ofisin şu ana kadar 90 bin ton üzerinde emanet alım yaptığını belirtti. Eker, çiftçilere seslenerek, "Ürünün bol olduğu dönemde ürününüzü hemen satmayın, bize emanet bırakın. Biz acil ihtiyaçlarınız için ürününüzün yüzde 30'u oranında avans vereceğiz" dedi.
Eker, geçen sene olduğu gibi bu sene hububata prim ödemesi yapılacağını, ayrıca baklagillere de pirim ödemesinde bulunulacağını da bildirdi.

TÜRKİYE'DE GÜNDE 123 MİLYON EKMEK ÜRETİLİYOR

Türkiye'de günlük 24 bin 600 ton (200 gramdan 123 milyon adet) ekmek üretilirken, 6,14 milyon adet ekmek hayvanlara yedirilmek veya çöpe atılmak suretiyle israf ediliyor. İsraf edilen ekmeğin yıllık ekonomik kaybı ise 900 milyon YTL'yi buluyor..
Araştırmaya göre, 23 bin 370 ton ekmek tüketiliyor, yani üretilen ekmeğin yaklaşık yüzde 5'i israf ediliyor. Günlük üretilen ekmeğin 2,44 milyon adedi daha satılmadan üretim mekanlarında israf ediliyor.
Türkiye'de bir kişi günde 333 gram ekmek tüketiyor.



Bu haber 507 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,212 µs