En Sıcak Konular

BAYKAL'DAN CUMHURİYET, ADD VE ATO'YA ZİYARET

2 Temmuz 2008 20:33 tsi
BAYKAL'DAN CUMHURİYET, ADD VE ATO'YA ZİYARET CHP genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Ankara Ticaret Odası'na (ATO) ''geçmiş olsun'' ziyaretlerinde bulundu.

ANKARA - CHP genel Başkanı Deniz Baykal, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Ankara Ticaret Odası'na (ATO) ''geçmiş olsun'' ziyaretlerinde bulundu.
     Baykal, beraberinde parti yöneticileriyle Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği'ne yaptığı ziyaretin ardından, toplumun çok saygın, değerli, anlayışı, değerleri bilinen, yıllardır toplumun gözü önünde, kimliği her türlü tartışmanın üstünde, tanınan insanların birbiri ardından gözaltına alınmasının ''muhalefetin bir genel tasfiyesi arayışının parçası olarak toplumda algılandığını ve bu nedenle de çok ciddi kaygıların ortaya çıkmasına neden olduğunu'' söyledi.
     Demokratik bir toplumda, hukuk devletinde, toplumun saygın insanlarının bir gece ansızın, içeriği belli olmayan herhangi bir somut kanıt ortaya konulmadan gözaltına alınmasının çok yadırgatıcı bir uygulama olduğunu belirten Baykal, ''Eğer ortada gerçekten önemli, saygın kişilerin gözaltına alınmasını, ağır suçların hedefi haline getirilmesini haklı kılacak kanıtlar, deliller varsa bunların toplumu tatmin edecek bir açıklıkta en kısa zamanda ortaya konulması lazımdır'' dedi.
     Deniz Baykal, Atatürkçü Düşünce Derneği'ne yaptığı ziyarette ise ''Geldiğimiz noktada Atatürkçüler, laik Cumhuriyet'e inanan insanlar, Türkiye'nin ulusal bütünlüğünü kararlılıkla savunmak isteyen insanlar yaygın bir biçimde bir suçlama hedefi haline dönüştürülmek isteniyorlar'' diye konuştu.
     CHP Genel Başkanı Baykal ATO'yu ziyaretinde yaptığı konuşmada da ATO Başkanı Sinan Aygün'e yönelik herhangi ciddi bir suçlama olmadan ve iddianame mahkemeye sunulmadan gözaltına alınmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.
     ''Türkiye'nin Sayın Sinan Aygün gibi insanlara ihtiyacı vardır'' diye konuşan Baykal, bu sürecin geçeceğini ve gerçeğin ortaya çıkacağını söyledi.
     Konuşmasında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Yücel Aşkın'ın yaşadıklarını da anımsatan Baykal, ''Aylarca cezaevinde oturmak zorunda bırakıldı, Okul'un Genel Sekreteri dayanamadı intihar etti, ama ikisi de aklandı. Başka yerde başka olaylar yaşandı. Bunlar diktatörlükte olur'' dedi.


Bu haber 408 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,087 µs