En Sıcak Konular

İDDİANAMENİN KAPSAMI : ''ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ''

2 Temmuz 2008 18:22 tsi
İDDİANAMENİN KAPSAMI : ''ERGENEKON TERÖR ÖRGÜTÜ'' İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı,iddianamenin "Ergenekon Terör Örgütü" kapsamında hazırlandığını belirtti.

İSTANBUL - İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı, "Ergenekon soruşturması"na bakan 3 Cumhuriyet Savcısı ile nöbetçi savcı ve duruşma savcılarının da katıldığı bir toplantı yaptıklarını kaydederek, "Geçtiğimiz pazar günü iddianameye son şeklini vermek için savcılarla 7-8 saat süren bir toplantı yaptık. Rutin olarak yaptığımız bu toplantıda iddianamenin hukuki boyutunu ele aldık" dedi.
     Çolakkadı, iddianamenin "Ergenekon Terör Örgütü" kapsamında hazırlandığını da belirtti.
     Turan Çolakkadı, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde yer alan makamında basın mensupları ile yaptığı sohbet toplantısında, iddianamenin düşeceği mahkemeden, iddianamenin, sanıklara ve taraflara CD ortamında verilmesini talep edeceklerini söyledi.
     İddianamenin yazılımının bittiğini ve Ulusal Yargı Ağı Projesine (UYAP) kayıt işlemlerinin sürdüğünü hatırlatan Çolakkadı, yazılımı biten ve redaksiyon işlemleri yapılan iddianameye, son operasyondaki gözaltına alınanların eklenmeyeceğini kaydetti.
     Yaklaşık 2 bin ila 2 bin 500 sayfa olması beklenen iddianameyi, aralıklarla incelediğini ifade eden Çolakkadı, iddianamenin, UYAP'a kayıt işlemleri bittikten sonra, önce kendisine sunulacağını bildirdi.
     ''Ergenekon soruşturması''na ilişkin yargılamayı yürütecek olan mahkemeye, bir sürede başka dava verilmemesi için Adalet Bakanlığına talepte bulunduklarını anlatan Çolakkadı, davaya bakacak mahkeme belli olduktan sonra, bu konudaki kararı Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun (HSYK) vereceğini belirtti.
     Turan Çolakkadı, mahkemenin iddianameyi kabul etmesinin ardından soruşturmaya ilişkin "gizlilik kararı"nın ortadan kalkacağını ifade ederek, son operasyonda gözaltına alınan kişilere ilişkin soruşturmanın ise süreceğini anlattı.
     Çolakkadı, savcıların, açılacak dava konusunda "gizlilik kararı" çıkartılması yönünde talepte bulunabileceklerini de ifade ederek, "Bu durumda gizlilik kararının alınıp alınmamasına mahkeme karar verir" dedi.

Bu haber 436 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,986 µs