En Sıcak Konular

BALBAY ''SUSMA HAKKINI'' KULLANACAK

2 Temmuz 2008 15:21 tsi
BALBAY ''SUSMA HAKKINI'' KULLANACAK ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın avukatı, müvekkilinin emniyette ''susma hakkını'' kullanacağını söyledi.

İSTANBUL/ANKARA - ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın avukatı, müvekkilinin emniyette ''susma hakkını'' kullanacağını söyledi.
     İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne gelen avukat Akın Atalay, müvekkili Mustafa Balbay ile görüştükten sonra, emniyetten ayrılışı sırasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
     Atalay, 24 saat müdafi ile görüşme kısıtlama kararının tamamlanmasının ardından bugün saat 11.00'de Balbay ile yaklaşık 1 saat görüştüklerini kaydetti.
     Balbay'a bundan sonraki süreç hakkında bilgi verdiklerini ve haklarını hatırlattıklarını anlatan Atalay, müvekkiline, gözaltına alındığı saatten itibaren görüştükleri saate kadar olan gelişmeler hakkında soru sorduklarını bildirdi.
     Atalay, Balbay'ın, ''gayet nazik karşılandıklarını, herhangi bir problem olmadığını, ancak şu ana kadar kendisine Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığı dışında hiçbir bilgi verilmediğini'' ifade ettiğini söyledi.
     Avukat Akın Atalay, müvekkilinin aldığı bir kararı kendilerine ilettiğini belirterek, Balbay'ın, ''suçlamayla ilgili olarak somut suçlamanın ve buna ilişkin bilgi ve belgelerin ne olduğu konusunda hiçbir bilgi verilmemesi, neyi niçin beklediğini ve neden gözaltında tutulmaya devam ettiğini anlamadığı'' gerekçesiyle ''Emniyette hiçbir beyanda bulunmayacağını ve bir an önce Cumhuriyet Savcısı ya da yargıç huzuruna çıkabilmek amacıyla susma hakkını kullanacağını'' bildirdiğini kaydetti.
     Bu arada, emekli Orgeneral Hurşit Tolon'un avukatı Ahmet Çörtoğlu da müvekkilinin sorgusu konusunda herhangi bir gelişmenin söz konusu olmadığını bildirdi.


Bu haber 454 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,745 µs