En Sıcak Konular

ATO MECLİSİNDEN ORTAK BİLDİRİ

2 Temmuz 2008 14:34 tsi
ATO MECLİSİNDEN ORTAK BİLDİRİ ATO genişletilmiş oda meclisi, meclis üyeleri, meslek komiteleri ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla olağanüstü toplandı.

ANKARA - Ankara Ticaret Odasının (ATO), olağanüstü toplanan oda meclisi toplantısında kabul edilen bildiride, ''Sinan Aygün gibi zeka ve becerisini herkesin bildiği bir insanın, mantık ve demokrasi dışı bir tavır içinde olabileceğine kesinlikle ihtimal vermiyoruz, masumiyetine inanıyoruz'' denildi.
     ATO genişletilmiş oda meclisi, meclis üyeleri, meslek komiteleri ve yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla olağanüstü toplandı.
     Toplantıda kısa bir konuşma yapan (Türk Ocakları Genel Başkanı) ATO Meclis Başkanı Nuri Gürgür, kamuoyuna açıklanmak üzere ortak bir bildiri kaleme alındığını ifade ederek, söz konusu bildiriyi üyelere okudu.
     Bildiride, ATO Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Aygün'ün Ergenekon Operasyonu kapsamında dün gözaltına alınmasının, 100 binden fazla üyesi bulunan ATO bünyesinde büyük üzüntüyle karşılandığı kaydedildi.
     Uygulama gerekçesinin belirsizliği ve suçlama konusunda somut bir açıklamanın yapılmamış olmasından duyulan endişe ve tedirginliği daha da artırdığına işaret edilen bildiride, ATO'nun yüksek karar organı olan oda meclisinin, bu konuyu görüşmek üzere yaptığı olağanüstü toplantıda oybirliğiyle bazı kararlar aldığı da açıklandı.
     Nuri Gürgür'ün bildiriyi okumasının ardından, meclis üyeleri dakikalarca bildiriyi ayakta alkışladı. Bu sırada Meclis Başkanı Nuri Gürgür'ün duygusallaştığı görüldü.
     Bu arada, ATO Başkanı Sinan Aygün'ün ofisindeki banyoda şofben tamiratı sırasında bulunan Glock marka tabancaya ait polis tutanağıyla soruşturma evrağı da gazetecilere dağıtıldı.


Bu haber 459 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,427 µs