En Sıcak Konular

BAYKAL: BAŞBAKAN'DA CHP SAPLANTISI ORTAYA ÇIKTI

1 Temmuz 2008 17:15 tsi
BAYKAL: BAŞBAKAN'DA CHP SAPLANTISI ORTAYA ÇIKTI CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da, ''CHP saplantısı'' ortaya çıktığını savunarak, ''Allah ıslah etsin. Başbakan'ı, çok kızgın, nefret dolu görüyorum. Sağlığa zararlıdır'' dedi.

ANKARA - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da, ''CHP saplantısı'' ortaya çıktığını savunarak, ''Allah ıslah etsin. Başbakan'ı, çok kızgın, nefret dolu görüyorum. Sağlığa zararlıdır'' dedi. Baykal, Erdoğan'a, ''Senin ve benim dokunulmazlıklarımızı, gel birlikte kaldıralım'' çağrısında da bulundu.
     Baykal, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa Mahkemesinin, CHP'nin hesaplarında usulsüzlük olduğu gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmasını değerlendirdi.
     CHP'ye yönelik, ''Parti hesaplarında ciddi yanlışlıklar yapıldığı'' iddia ve iftiralarının ortaya atıldığını ifade eden Baykal, CHP'nin, büyük bir yalan rüzgarı değil, ''Yalan fırtınasının'' hedefi olduğunu öne sürdü.
     CHP'nin kendisine emanet edilen parayı, en doğru şekilde harcadığından kimsenin kuşku duymasına imkan olmadığını söyleyen Baykal, şöyle konuştu:
     ''CHP'nin, kimseden devletin parasını doğru kullanmak için ders almaya ihtiyacı yoktur. CHP'nin mali konularda hiçbir yanlışı yoktur. Hesabımız, alnımız açık, başımız dik vereceğimiz şekildedir. CHP, namerde muhtaç olmadan, dimdik ayaktadır. CHP Genel Merkezi, arkadaşların tasarrufuyla yapılmıştır. Kimsenin, orada tek kuruş hakkı yoktur. Milletin, devlet eliyle verdiği imkanların dışında, hiçbir kaynak kullanılmadan yapılmıştır.''
     CHP'nin, Sosyalist Enternasyonel'e katılmamasına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Baykal, CHP'nin, Sosyalist Enternasyonel'den atılacağı, ihtar alacağı iddialarının, aslı astarının olmadığını belirterek, sükunetle beklediklerini, böyle bir şeyin olmadığının ortaya çıktığını bildirdi. Baykal, ''Ama bu demek değildir ki; bu konuda önümüzdeki dönemde Sosyalist Enternasyonel ile ilgili dile getireceğimiz şikayet ve düşünceler yok. Bu ayrı konudur, değerlendireceğiz'' dedi.
     Deniz Baykal, ''Maalesef AKP, Türkiye içindeki tartışmayı, Türkiye içinde çözemeyince, onu, dışarıya taşıyıp, dışarıya Türkiye'yi jurnalleyerek, şikayet, ihbar ederek, karalayarak, iftira ederek, kendi çıkarını takip etme alışkanlığı içine girdi'' diye konuştu.

 HUKUK OLAYI OLMAKTAN ÇIKTI

     CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında yapılan gözaltıları değerlendirirken, ''Buradaki olay, hukuk olayı olmaktan çıktı. Bu, Ergenekon davası değil, Başbakan'ın kişisel davası'' dedi.
     CHP TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, Ergenekon soruşturması kapsamında bugün gerçekleştirilen gözaltıları değerlendiren Baykal, toplumun çok saygıdeğer insanlarının birden bire gözaltına alınması uygulamasının, bunun sistematik şekilde zaman içinde değiştirilip sürdürülmesinin normal bir hukuk devletinde, istikrarlı demokraside kesinlikle yaşanmayacağını savunarak, sürpriz gözaltıların Türkiye'nin normal demokrasi, sağlam bir hukuk devleti olma noktasından çıkmaya başladığının işareti olduğunu ileri sürdü.
     Baykal, ''AK Parti yandaşı medyada konunun müthiş bir şekilde pompalandığını, spekülasyonların ortaya atıldığını'' savunarak, ''yargı sürecinin AK Parti yandaşı bir kısım medya ile işbirliği içinde götürüldüğünü'' öne sürdü.
     Olayın, Danıştay cinayetine götürülmek istendiği ancak bu konuda hukuki bir bağ kurulamadığını, şimdi başka yönlere doğru bağlantılar açılmak istendiğini anlatan Baykal, ''Böyle bir hukuk süreci olabilir mi? Bu davanın hukuka saygı anlayışı içinde sadece tüm hukuki anlayışla yürütülmekte olduğunu düşünmek mümkün mü?'' diye sordu.
     Başbakan Erdoğan'ın ''İddianamenin hazırlanma sürecinin sonuna geldik'' dediğini ifade eden Baykal, ''Başbakan, sanki bu davanın basın sözcüsü'' dedi.
     ''AKP, derin devletini kuruyor. Artık kadrolaşma dönemi bitti, kuşatılma dönemi geldi'' dediğini anımsatan Baykal, ''Şimdi böyle davalar, toplumun saygıdeğer insanlarının birden gözaltına alındığı böyle tarihi, çarpıcı olaylar, ancak darbe dönemlerinde yaşanır'' diye konuştu.
     Darbeden önce ya da sonra böyle tutuklamalar olduğuna işaret eden Baykal, ya da önemli rejim kesintilerinin olduğu sıralarda toplu tutuklamaların yaşandığını belirtti.
     Deniz Baykal, Nazi Almanyasında, Hitler'in yüzde 47 oyla iş başına geldiğini, iktidara geldikten sonra 1934 yılının 30 Haziranını 1 Temmuza bağlayan gecede yapılan bir saldırıda insanların öldüğünü, kendisiyle kişisel hesabı olan insanların tutuklandığını, bu kişilerin uzun süre tutuklu kaldıklarını anlattı. Sovyet Rusya'sında iktidar değişiklikleri sırasında da benzer olaylar yaşandığını anlatan Baykal, Rusya'da Stalin döneminde toplu yargılama uygulamaları olduğunu, İran'da Mollalar döneminde benzer olayların yaşandığını ifade etti.



Bu haber 418 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,578 µs