En Sıcak Konular

ARCAYÜREK: CUMHURİYET GAZETESİNİ YILDIRAMAZLAR

1 Temmuz 2008 13:01 tsi
ARCAYÜREK: CUMHURİYET GAZETESİNİ YILDIRAMAZLAR Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Cüneyt Arcayürek,''Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kuvvetleri bir araya gelse Cumhuriyet gazetesini yıldıramaz'' dedi.

ANKARA - Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Cüneyt Arcayürek, Cumhuriyet gazetesinin başta imtiyaz sahibi İlhan Selçuk olmak üzere bu ülkeyi çok sevmekten ve korumaktan başka hiçbir asli amacı olmadığını belirterek, ''Türkiye Cumhuriyeti'nin bütün kuvvetleri bir araya gelse Cumhuriyet gazetesini yıldıramaz'' dedi.
     Arcayürek, gazetenin avukatlarından Mutluhan Karagözoğlu ile ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gazetenin Ankara temsilcisi Mustafa Balbay'ın gözaltına alınması ve yapılan aramaya ilişkin gazetenin Ankara Bürosu'nda basın toplantısı düzenledi.
     Cüneyt Arcayürek, toplam 24 kişinin evinde arama yapıldığını ve gözaltına alındıklarını ifade ederek, gözaltıların ''Ergenekon'' soruşturması kapsamında olduğunu öğrendiklerini söyledi.
     Gazetenin Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay'ın üzerinde ismi yazan ajandası, ''Balbay-Özkök'' yazılı haber belgeleri, kişisel müzik çaları ile diğer bazı evraka tutanakla el konulduğunu ifade eden Arcayürek, şöyle konuştu:
     ''300-500 metre ilerideki Anayasa Mahkemesinde kapatma davası görülüyor. Savcının sözlü ifadesi başladı. Bu garip bir tesadüf mü yoksa doğrudan... Cumhuriyet gazetesinin başta imtiyaz sahibi İlhan Selçuk olmak üzere bu ülkeyi çok sevmekten ve korumaktan başka hiçbir asli amacı olamaz. Cumhuriyet gazetesi kendi ilkelerini, Cumhuriyetin ilkelerini, laikliği, Cumhuriyetin bağımsızlığını, bütünlüğünü sonuna kadar savunacaktır. Suçlu aranıyorsa Cumhuriyet gazetesinde değil, dışarıda, nerelerde olduklarını benden daha iyi biliyorsunuz, oralarda arasınlar.''
     Gazetenin Avukatı Mutluhan Karagözoğlu, arama kararının mahkeme tarafından 29 Haziranda alınmasına karşın aramanın bu tarihte gerçekleştirilmediğini, özellikle bugüne bırakıldığını savundu.
     Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanı Ahmet Abakay ise Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu'nda yaptığı açıklamada, Balbay'ın gözaltına alınmasını ve yaşananları protesto etti.
     ''Ergenekon'' soruşturmasının ciddi bir soruşturma olabileceğini ancak 1 yıldan bu yana iddianamesi hazırlanamayan bir soruşturmanın ciddiyetini kaybettiğini savunan Abakay, ''Türkiye'yi karanlık bir koridora sokmaya kimsenin hakkı yoktur'' dedi.
     CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, Cumhuriyet gazetesi çalışanlarına geçmiş olsun dileklerini iletmek üzere Ankara Bürosu'na geldi.
     Peş peşe gelen gözaltıların toplumu yıldırmaya yönelik olduğunu iddia eden Özyürek, gözaltına alınanların muhalif kişiler ve laik, demokratik Cumhuriyetin yılmaz savunucuları olduklarını söyledi. Özyürek, ''Muhalefete, laik ve demokratik Cumhuriyeti savunanlara dönük bir yıldırma ve korkutma hareketi genişleyerek devam ediyor'' dedi.
     Bu arada, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş ve CHP milletvekilleri Nesrin Baytok, Şahin Mengü, Bağımsız Tunceli Milletvekili Kamer Genç, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, DSP Genel Sekreteri Masum Türker de Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu'nu ziyaret etti.


Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,889 µs