En Sıcak Konular

BAHÇELİ: ''AKP ASGARİ BASİRETİ GÖSTERMELİ''

1 Temmuz 2008 13:12 tsi
BAHÇELİ: ''AKP ASGARİ BASİRETİ GÖSTERMELİ'' Bahçeli, ''AKP, hakkındaki kapatılma davası bir neticeye varmadan, en kötü ihtimal üzerinden bir çıkış ve çözüm yolu bulmalı,asgari basireti göstermelidir'' dedi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ''AKP, hakkındaki kapatılma davası bir neticeye varmadan, en kötü ihtimal üzerinden bir çıkış ve çözüm yolu bulmalı, her şeye rağmen demokrasinin işler halde devamını sağlayacak asgari basireti göstermelidir'' dedi.
     Bahçeli, partisinin grup toplantısında, MHP'nin, Türkiye'nin sürüklendiği siyasal bunalımın derin krizlere neden olmaması, ülkenin kaosa sürüklenmemesi için uzunca bir zamandır yol gösterici siyaset çizgisini sürdürdüğünü ve yapıcı önerilerde bulunduğunu anlatarak, yaptıkları önerilerin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'da başka hassasiyetlere neden olduğunun anlaşıldığını savundu.
     Başbakan Erdoğan'ın geçen hafta AK Parti grup toplantısında, MHP'ye yönelik yaptığı eleştirileri anımsatan Devlet Bahçeli, şunları kaydetti:
     ''Bizim meselemiz AKP'nin ve Başbakan'ın siyasi geleceği değil, ülkemizin ve demokratik rejimimizin geleceğidir. Bu konularda görüşlerimizi açıklamak da Başbakan'ın keyfine ve iznine tabi değildir. AKP, kendi parti meclis grubuna uyguladığı düşünme ve konuşma yasağı ve sansürüne bizim de uymamızı herhalde beklememektedir.''

 ERGENOKUN SORUŞTURMASI İÇİN; "YARGININ SONUCUNU BEKLEMEK LAZIM"

     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ergenekon soruşturmasıyla ilgili ''Süreç, yargı bazında devam etmektedir. Bunun sonucunu beklemek lazım'' dedi.
     Bahçeli, soruşturmayı yürüten savcıların da daha derli toplu, zamanı da iyi kullanarak, anlaşılır bir metinle Türk milletinin huzuruna çıkması gerektiğini bildirdi.
     MHP lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin Ergenekon soruşturması ile ilgili sorularını yanıtladı.
     Bugünkü geldiği aşama hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmadığını belirten Bahçeli, ''Fakat Türkiye'nin siyasi ve sosyal yönden çok ağır bir bunalıma doğru süreklenmektedir. Temmuz ayının bütün sıcaklığı, siyasi ve sosyal hayatımızı tesir etmiş durumdadır. Bütün bunlar da doğru bir bilgilendirmeyle kamuoyunun aydınlatılmasında yarar vardır. Şu an için aşırı bir bilgiye sahip değiliz'' dedi.
     Bahçeli, ''Gözaltıların, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın sözlü açıklamasına denk gelmesi ile kapatma davası arasında bir bağ olabilir mi?'' sorusu üzerine şöyle dedi:
     ''Türkiye'deki siyasi ve sosyal hayatı anlaşılmaz hale getirmek istiyorsanız, çok farklı yorumlar yapmaya muktedir olabilirsiniz. Bugün için de bir açıklamayı, bir soruşturmayla ilişkilendirerek farklı değerlendirmelere Türkiye'yi yönlendirmek mümkündür. Acaba bunlar, çıkış yolu mudur? Demokrasi içinde kalarak Türkiye'yi bir normalleştirme sürecine nasıl yönlendirebileceğimizi, sokabileceğimizi düşünmek dururken, Türkiye'yi karma karışık, anlaşılmaz ülke haline getirmek doğru değildir.''
     ''Bugün yaşanan gelişme, rejimle ilgili kaygılarınızı artırdı mı?'' sorusu üzerine de Bahçeli, Türkiye'de sorunlara, demokrasi içinde bir çözüm bulunulması gerektiğini vurguladı. Bahçeli, ''Buna da katkı sağlamak lazım. Her davranış, demokrasiyi zedeleyecek bir boyuta ulaştırılabilme kolaylığını sahipse, Türkiye'de sıkıntı vardır'' dedi.
     Bahçeli, ''Hukuk devletinde bu çerçevede iddianamenin bir an önce açıklanmasında fayda yok mu?'' sorusuna ise şu yanıtı verdi:
     ''Tabi efendim... İddianame hazırlanabilmeli, hazırlanmadan önce üzerinde kimse konuşmamalı, Ama bakıyorsunuz, her sayfası üzerinde bin tane yorum var. Ama iddianame ortada yok. Yani sayfa yok, binlerce yorum var. Bu çelişkiden Türkiye'nin kurtulması lazımdır. Soruşturmayı yürüten savcılarımız, daha derli toplu, zamanı da iyi kullanarak, konuları sürüncemede bırakıp, anlaşılmaz hale getirecekleri yerde, anlaşılabilir bir metinle Türk milletinin huzuruna çıkmaları lazım.''
     Bahçeli, MHP'nin, tıkanan her meselede olduğu gibi AK Parti hakkındaki kapatma davasının ardından da ortaya çıkabilecek ihtimaller ve ihtiyaç duyulacak normalleşme süreci hakkında düşüncelerini kamuoyuna sunduğunu anımsattı.
     MHP Genel Başkanı Bahçeli, önerilerinin öncelikle AK Parti Genel Başkanı'na ve yönetici kadrolarına yönelik olduğunu ifade ederek, ''AKP, hakkındaki kapatılma davası bir neticeye varmadan, en kötü ihtimal üzerinden bir çıkış ve çözüm yolu bulmalı, her şeye rağmen demokrasinin işler halde devamını sağlayacak asgari basireti göstermelidir'' dedi.
     Kapatma davası sonrası gelişmelerin, AK Parti'nin zafiyetlerini ortaya çıkardığını öne süren Bahçeli, Türk hukuk sisteminin eleştirildiğini, Türk tarihinin tartışıldığını, siyasi sisteme yönelik telkin, tavsiye ve talimatlarla cüretkar bir tutum izlendiğini savundu.



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,091 µs