En Sıcak Konular

YALÇINKAYA ANAYASA MAHKEMESİ HEYETİNE SÖZLÜ AÇIKLAMA YAPTI

1 Temmuz 2008 11:50 tsi
YALÇINKAYA ANAYASA MAHKEMESİ HEYETİNE SÖZLÜ AÇIKLAMA YAPTI Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti hakkındaki kapatma davasında, Anayasa Mahkemesi heyetine 1.5 saat sözlü açıklama yaptı.

ANKARA - Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AK Parti hakkında açtığı kapatma davasında, Anayasa Mahkemesi heyetine sözlü açıklamalarda bulundu. 
     Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, sözlü açıklamasına saat 10.00'da  başladı.Anayasa Mahkemesi heyetine 1.5 saat sözlü açıklamalarda bulunan Başsavcı Yalçınkaya, iddianameyi tekrarladı.
     AK Parti'nin ''şeriat düzeni kurmak istediğini, bu konuda açık ve yakın tehlike bulunduğunu'' ileri süren Yalçınkaya, Venedik Kriterleri'nin AK Parti ile ilgili kapatma davasında uygulanamayacağını iddia etti.
     Fethullah Gülen'in yargılandığı davada beraat etmesinin sonucu değiştirmeyeceğini ileri süren Yalçınkaya'nın, ''Gülen'in beraat etmesi dini bir cemaat lideri olduğu gerçeğini değiştirmez'' dediği öğrenildi.
     Abdurrahman Yalçınkaya, başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin iptal edilmesinin de iddialarını ortadan kaldırmayacağını, aksine kuvvetlendirdiğini kaydetti.
     Yalçınkaya, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi'nin ''terör örgütlerine mali destek sağladığından şüphelenilen isimlere yer verdiği'' listede yer alan Suudi iş adamı Yasin El Kadı ile ilgili iddialara da değindi.
     Abdurrahman Yalçınkaya'nın, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın, ''Atatürk devrimleri Türk toplumunda travma yarattı'' şeklindeki sözlerini de örnek olarak aktardığı, ancak bunu bir ek delil olarak sunmadığı belirtildi.
     Anayasa Mahkemesi üyelerinin, Başsavcı Yalçınkaya'ya soru yöneltmediği öğrenildi.
     Abdurrahman Yalçınkaya'nın sözlü açıklamalarını elindeki bir metinden okuduğu, metnin tutanak haline getirilerek bugün akşam saatlerine kadar AK Parti'ye gönderileceği bildirildi.
      Yalçınkaya, Anayasa Mahkemesi'nden saat 11.30'da ayrıldı.
     Anayasa Mahkemesi'ne arka kapıdan giren Yalçınkaya, yine arka kapıyı kullanarak mahkeme binasından çıktı.
     AK Parti yetkilileri, 3 Temmuz Perşembe günü sözlü savunma yapacaklar. Parti adına savunmanın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile TBMM Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ tarafından yapılacağı öğrenildi.



Bu haber 443 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,783 µs