En Sıcak Konular

ASSELBORN: KAPATMA KARARI BİLE MÜZAKERELERİ DURDURMAZ

30 Haziran 2008 22:55 tsi
ASSELBORN: KAPATMA KARARI BİLE MÜZAKERELERİ DURDURMAZ Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Göç Bakanı Jean Asselborn, Anayasa Mahkemesi AK Parti'yi kapatma yönünde bir karar alırsa, bu kararın Türkiye'nin AB müzakere sürecini durdurmayacağını düşündüğünü söyledi.

ANKARA - Lüksemburg Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Göç Bakanı Jean Asselborn, Anayasa Mahkemesi AK Parti'yi kapatma yönünde bir karar alırsa, bu kararın Türkiye'nin AB müzakere sürecini durdurmayacağını düşündüğünü söyledi.
     Ankara'ya çalışma ziyaretinde bulunan Asselborn, Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'la yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, ''Türkiye'nin AB müzakere sürecinin AK Parti'nin kapatılma olasılığından nasıl etkilenebileceğinin'' sorulması üzerine şunları kaydetti:
     ''AB üyesi bir ülkenin dışişleri bakanı olarak Türkiye'nin iç işlerine karaşamam, benim böyle bir yetkim yok. Türkiye'nin Anayasası, Türkiye'nin tarihi temel alınarak oluşturulmuştur. Günümüzde, 21. yüzyılda Venedik Komisyonunun ruhuna saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum.
     Önümüzdeki günlerde Anayasa Mahkemesinin karar alabileceğini duydum, buna ilişkin bazı haberler okudum. Umarım, Türkiye bu probleme bahsettiğim ruh çerçevesinde göğüs gerebilir. Türkiye ile müzakerelere karar verdik ve bence, Anayasa Mahkemesinin kararı bile Türkiye'de müzakereleri durduramaz.''
     Dışişleri Bakanı Babacan ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Irak ziyaretine ilişkin bir soru üzerine, Erdoğan'ın Bağdat'a gideceğini ancak tarihinin henüz kesinleşmediğini söyledi.
     Babacan Irak'ın kuzeyindeki yerel yönetimden, PKK'ya karşı çok daha güçlü bir siyasi iradenin ortaya koymasını, çok daha güçlü bir söylem, aynı zamanda da sahada da çok daha somut adımlar atmasını beklediklerini ifade etti.


Bu haber 425 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,581 µs