En Sıcak Konular

ÇELİK: İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ UZLAŞMA İLE SONUÇLANMIŞTIR

30 Haziran 2008 21:34 tsi
ÇELİK: İLAÇ ALIM PROTOKOLÜ UZLAŞMA İLE SONUÇLANMIŞTIR Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''2008 İlaç Alım Protolü'' görüşmelerinde anlaşma sağlandığını belirtti...

ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ''2008 İlaç Alım Protolü'' görüşmelerinde anlaşma sağlandığını belirterek, ''Uzlaşma kararları, 1 Temmuz 2008'den itibaren geçerli olacaktır'' dedi.
     Bakan Çelik, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Genel Başkanı Erdoğan Çolak ve çeşitli ilaç firmalarının yetkilileri, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında akşam saatlerinde bir araya geldi.
     Yaklaşık 3.5 saat süren toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Çelik, TEB Başkan ve yöneticilerinin ağırlıklı olarak 2 konu üzerinde durduklarını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:
     ''Bunlardan bir tanesi kamu kurum ıskontolarının ve bu ıskontoların eczacılara getirdiği külfetin ortadan kaldırılmasıdır. Bu talep üzerinde uzlaşma sağlandı. Bundan sonra, 1 Temmuz itibariyle kamu kurum ıskontolarında, eczacıların aleyhine gelişen durum ortadan kaldırılacaktır.
     İkinci talepleri ise kademeli olan eczacı ıskontosu konusudur. Bunda da eczacıların lehine çok önemli düzenleme gerçekleştirildi.
     Yeni düzenleme ile 0-350 milyar arasındaki ciroda yüzde 1 ıskonto, 350-600 milyar arasındaki ciroda yüzde 2 ıskonto, 600-900 milyar arasındaki ciroda yüzde 3 ıskonto, 900 milyarın üzerindeki cirolarda ise yüzde 4 ıskontoda uzlaşmış bulunuyoruz.''
     Çelik, ''Kurum ıskontoları konusunda eczanelere yüklenen külfet ortadan kalkmış olacak mı?'' sorusunu şöyle cevaplandırdı:
     ''Bu uygulamada bir farklılık söz konusu. Bunlar masaya yatırılarak değerlendirildi. Maliye Bakanlığımız bu konuda teknik çalışmaları yapıyor. Aslında kurumların, firmaların yaptıkları ıskontonun yeterli olduğu, bu ıskontodan sonra tekrar eczacıların satış fiyatından ıskontonun bir haksızlık olduğu kanaatine vardık. Daha önce de bunu paylaşmıştık. Bu çerçevede bir düzenleme yapılacak. Netice itibariyle, bu yük eczacıların üzerinden kalkmış bulunuyor.''
     Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak da yoğun bir süreç yaşadıklarını belirterek, ''Görüşmelerde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik'in yakın ilgisini gördük. Gelinen aşamada, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ da gerekli katkı ve desteklerini verdiler'' dedi.
     Görüşmelerden, ''vatandaşları sıkıntıya sokmayacak bir karar çıktığını'' belirten Çolak, ''Yarından itibaren, tüm vatandaşlar, çok rahat bir şekilde eczanelerden ilaçlarını temin edebileceklerdir. Bu konuda hiç bir sıkıntı olmamıştır'' diye konuştu.

Bu haber 402 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,592 µs