En Sıcak Konular

FRANSA, AB DÖNEM BAŞKANLIĞINI YARIN DEVRALIYOR

30 Haziran 2008 14:00 tsi
FRANSA, AB DÖNEM BAŞKANLIĞINI YARIN DEVRALIYOR İrlanda'da halkın Lizbon Anlaşmasına ''Hayır'' demesinin getirdiği zorluklar, AB dönem başkanlığını yarın devralacak Fransa'nın başına patladı.

PARİS - İrlanda'da halkın Lizbon Anlaşmasına ''Hayır'' demesinin getirdiği zorluklar, AB dönem başkanlığını yarın devralacak Fransa'nın başına patladı.
     Fransa, altı aylık dönem başkanlığı süresince, İrlanda'daki referandum sonucunun ortaya koyduğu belirsizlikleri, AB Komisyonu ile ortaklaşa çalışarak aşmaya çalışacak. Siyasi gözlemciler, İrlanda halkının bu tercihinden dolayı Fransa'nın dönem başkanlığının daha fazla sıkıntı yaşayacağı yorumunda birleşiyor.
     Petrol fiyatlarındaki artış yüzünden çiftçiler ve balıkçıların sürekli protestosuyla karşılaşan ve kamu sektöründe yapmak istediği reformlar nedeniyle memurların tepkisini çeken Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, iç sorunların yanında AB'nin sorunlarıyla da boğuşacak.
     Fransız üst düzey yetkilileri, yaptıkları açıklamalarda, Türkiye'nin tam üyeliğine karşı çıksalar bile, tam üyelik müzakerelerini engellemeyecekleri sözünü verdi.
     Türkiye'nin AB ile tam üyelik müzakerelerinde, ''sermayenin serbest dolaşımı'', ''enerji'' ve ''eğitim ile kültür'' konulu 3 faslın daha Fransa'nın dönem başkanlığı sırasında açılması bekleniyor. ''İstihdam ve sosyal politikalar'' ile ilgili faslın açılmasının da gündeme gelebileceği belirtiliyor.
     Fransa, daha önce, doğrudan AB üyeliğine çağrıştırdığı için, ortak mali ve ekonomik politikaları içeren beş faslın açılmasını veto etmişti. Fransa'da Türkiye'nin tam üyeliğine karşı çıkanların dönem başkanlığı boyunca bu üç faslın açılmasını engellemek için lobi yapmaları bekleniyor.

Bu haber 445 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,571 µs