En Sıcak Konular

GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN SERT AÇIKLAMA

28 Haziran 2008 22:40 tsi
GENELKURMAY BAŞKANLIĞI'NDAN SERT AÇIKLAMA Genelkurmay açıklamasında; ''TSK belli çevrelerin organize bir yapı içerisinde yürüttükleri, menfur bir saldırıyla karşı karşıya olduğunun farkındadır'' denildi.

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ''Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) belli çevrelerin organize bir yapı içerisinde yürüttükleri, menfur bir saldırıyla karşı karşıya olduğunun farkındadır'' denildi.
     Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, ''TSK'ya karşı bazı çevreler tarafından uzun bir süredir yürütülmekte olan yıpratma kampanyasının, son zamanlarda internet dahil, basın ve yayın organları vasıtası ile yapılan saldırılarla şiddetini artırdığı'' kaydedildi.
     Açıklamada, TSK aleyhindeki çok boyutlu ve sistematik faaliyetlerin gelecekte de devam edeceğinin değerlendirildiği ve gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilerek, şöyle denildi:
     ''Türk Silahlı Kuvvetleri; belli çevrelerin organize bir yapı içerisinde yürüttükleri, menfur bir saldırıyla karşı karşıya olduğunun farkındadır. Başarısız kalmaya mahkum olan bu saldırılara karşı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendisini koruyacak tedbirleri alacağı şüphesizdir. Bu tür saldırılara karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli güvencesi, yasal organlar ve Türk yargısının yanılmaz adaletidir. Her zaman olduğu gibi, aziz milletimizin Türk Silahlı Kuvvetlerine duyduğu sonsuz sevgi ve güven ise en büyük desteğimizdir.''
     Açıklamada, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), belli çevrelerin organize bir yapı içerisinde yürüttükleri, menfur bir saldırıyla karşı karşıya olduğunun farkında olduğu'' belirtilerek, ''Başarısız kalmaya mahkum olan bu saldırılara karşı,Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kendisini koruyacak tedbirleri alacağı şüphesizdir'' denildi.
     Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yer alan basın açıklamasında, Türk Silahlı Kuvvetlerine karşı bazı çevreler tarafından uzun süredir yürütülmekte olan yıpratma kampanyasının, son zamanlarda internet dahil, basın ve yayın organları vasıtası ile yapılan saldırılarla şiddetini artırdığı belirtildi.
     Açıklamada, TSK aleyhindeki bu çok boyutlu ve sistematik faaliyetlerin gelecekte de devam edeceğinin değerlendirildiği ve gelişmelerin yakından takip edildiği belirtilerek, bu kapsamda, bir günlük gazetenin 20 Haziran 2008 tarihli baskısında, ''Genelkurmay Başkanlığınca hazırlanan Bilgi Destek Planı'' olduğu iddia edilen bir belge ile ilgili haber yayımlandığı hatırlatıldı.
     Söz konusu haberin, Genelkurmay Başkanlığı'nca aynı gün yapılan basın açıklamasında kesin bir dille yalanlandığı anımsatılarak, şunlar kaydedildi:
     ''Buna rağmen, bazı basın ve yayın organlarının 'Kayıtlarda Komuta Katı tarafından onaylanmış böyle bir resmi evrak veya plan bulunmadığı' ifadesini, 'Komuta Katı bilgisi dışında böyle bir plan var' şeklinde yorumlamaları ilginçtir. Bu şekilde bir yorum yapabilmek, ancak Türk Silahlı Kuvvetlerini hiç tanımamakla mümkündür. Köklü bir disiplin geleneği ve karargah çalışma kültürüne sahip olan Türk Silahlı Kuvvetlerinde, kurum adına planların nasıl hazırlanacağının usul ve yöntemleri bellidir.
     Türk Silahlı Kuvvetlerinde böyle bir plan kesinlikle mevcut değildir. Bu sözde planı üreten, Genelkurmay Başkanlığına mal eden veya kendilerine ulaşan her belgeyi doğru kabul ederek yayımlayan anlayışın ne kadar etik, demokratik ve yasal olduğu ortadadır.
     Diğer taraftan, başka bir gazetenin 25 Haziran 2008 tarihli haberinde yer alan; 'Yoksa bu plan Genelkurmay Başkanı'nın bilgisi dışında Kara Kuvvetleri tarafından mı hazırlandı?' şeklindeki soru, tam bir sorumsuzluk örneğidir ve TSK'ne ve onun komutanlarına karşı mesnetsiz bir saldırı özelliği taşımaktadır. Konunun dayanakları ile açıklığa kavuşturulmadan yayına konulmasının, basın etiği ile ne kadar uyuştuğu kamuoyunun takdirine bırakılmaktadır.
     Sözde Bilgi Destek Planını gündeme getiren gazete, ayrıca 25 Haziran 2008 tarihli nüshasında, bir komutanlığın PKK-KONGRA-GEL terör örgütünün olası eylemlerine ilişkin 'Gizli' gizlilik dereceli mesajını yayımlamış ve Dağlıca'ya yapılacak saldırının bu mesaj ile bildirilmesine rağmen tedbir alınmadığı yönünde bir iddiada bulunmuştur.
     Yayımlanan mesaj gerçek bir belge olup, tehdide maruz tüm birimleri uyarma amacı taşımaktadır. Alınan duyumların değerlendirilerek istihbarat haline getirilmesi ve eylem ikazı olarak yayımlanması, Türk Silahlı Kuvvetlerinde kullanılan standart bir uygulamadır. Nitekim, söz konusu ikazla birlikte, bölgedeki birliklerde emniyet tedbirleri artırılmış ve Dağlıca'da konuşlu unsurlarımız gerekli tepkiyi göstererek, hain saldırının asıl amacına ulaşmasını engellemişlerdir. Konu ile ilgili yargı süreci devam ederken, bu tür kışkırtıcı yaklaşımlar sergilenmesi kaygı verici bir durumdur.
     'Gizli' gizlilik dereceli askeri evrakın sızdırılması ve basın yoluyla yayımlanması tamamen yasa dışı bir eylem olup, konu yargıya intikal ettirilmiştir. Kurum içinde yapılan araştırmada, mesajın nereden ve kimler tarafından dışarıya sızdırıldığı tespit edilmiş ve sorumlular hakkında gerekli yasal işlem başlatılmıştır.
     Türk Silahlı Kuvvetleri, belli çevrelerin organize bir yapı içerisinde yürüttükleri, menfur bir saldırıyla karşı karşıya olduğunun farkındadır. Başarısız kalmaya mahkum olan bu saldırılara karşı, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kendisini koruyacak tedbirleri alacağı şüphesizdir. Bu tür saldırılara karşı Türk Silahlı Kuvvetlerinin en önemli güvencesi, yasal organlar ve Türk yargısının yanılmaz adaletidir. Her zaman olduğu gibi, aziz milletimizin Türk Silahlı Kuvvetlerine duyduğu sonsuz sevgi ve güven ise en büyük desteğimizdir.''


Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,435 µs