En Sıcak Konular

BAYKAL: ''ASIL MUCİZE ÇİFTÇİNİN NASIL AYAKTA KALDIĞI''

27 Haziran 2008 22:00 tsi
BAYKAL: ''ASIL MUCİZE ÇİFTÇİNİN NASIL AYAKTA KALDIĞI'' CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Futbol takımının mucizesini bırak da Türkiye'de çiftçinin nasıl ayakta kaldığına bir bak; asıl mucize o'' dedi.

BOZÜYÜK - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Futbol takımının mucizesini bırak da Türkiye'de çiftçinin nasıl ayakta kaldığına bir bak; asıl mucize o'' dedi.
     Bilecik'in Bozüyük'te vatandaşlara hitap etti. Baykal, gübre fiyatının bir yılda yüzde 150, mazotun yüzde 70 zamlandığını belirterek, buna karşın çiftçinin ürününün artmadığını söyledi.
     CHP lideri, ''böyle bir ortamda çiftçinin ayakta kalmasının mucize olduğunu'' savunarak şöyle konuştu:
     ''Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Milli Takım'ımız son dakikalarda gol attı. Çok büyük başarılar sağladı. Hepimiz çok mutlu olduk. Ona mucize diyorlar. Futbol takımının mucizesini bırak da Türkiye'de çiftçinin nasıl ayakta kaldığına bir bak; asıl mucize o. Esnafın ayakta kalması da mucize.''
     Emeklilerin de güç koşullar altında yaşam mücadelesi verdiğine dikkat çeken Baykal, ironi yaparak, ''Bence en rahat kesim emekliler! Yıl başında enflasyon yüzde 4 olacak dediler. Emekliye yüzde 4 zam verdiler. Bu yüzde 4'leri kim hesap ediyor, hangi malları dahil ediyorlar? Şimdi kendileri dahi yüzde 10'un üzerinde olacağını resmen kabul ettiler. Versene şimdi emekliye hakkı olan enflasyon payını''dedi.

BAYKAL: ''BİZ YANLIŞA SAHİP ÇIKMAYIZ''

ÇANAKKALE - CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ''Yargının kendi kuralları içinde ortaya koyacağı tablo netleştiği andan itibaren hiç kuşku yok CHP olarak gerekeni yaparız. Her yerde yanlış yapan insan olabilir, CHP'de de yanlış yapan olabilir ama biz yanlışa sahip çıkmayız'' dedi.
     Baykal, Çanakkale'de gazetecilerin, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'nin hesaplarıyla ilgili verdiği karara ilişkin olarak CHP'de de yanlışlıklar yapılabileceğini, bunların karşısında tam bir öz güven içinde, ne yaptıklarını bilerek, hareket ettiklerini ifade etti.
     CHP'li belediye başkanlarından yanlış yapan, suç işleyen varsa, bunlara karşı önce kendilerinin gerekli tepkiyi göstereceğini anlatan Baykal, şunları söyledi:
     ''Siyasi anlayışların dışında bu konuda durumu ortaya koyması için makul bir süre bekliyoruz. Yargının kendi kuralları içinde ortaya koyacağı tablo netleştiği andan itibaren hiç kuşku yok CHP olarak gerekeni yaparız. Her yerde yanlış yapan insan olabilir, CHP'de de yanlış yapan insanlar olabilir. Ama biz yanlışa sahip çıkmayız. Yanlışa karşı hukukun işlemesini, kuralların işlemesini öncelikle biz isteriz. Bu konuda üzerimize düşen sorumluluğu sonuna kadar yaparız. Bu konudaki dikkatimiz biliniyor tüm Türkiye tarafından. Şu anda, 'siyaset yargı ilişkisinde acaba bir yozlaşmanın yansıması olabilir mi?' anlayışı, kaygısı içinde daha sakin olmaya çalışıyoruz. Bu konunun netleşmesi halinde CHP olarak gerekeni yaparız.''



Bu haber 444 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,496 µs