En Sıcak Konular

KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ İLE İLGİLİ BRİFİNG

25 Haziran 2008 19:33 tsi
KIRIM KONGO KANAMALI ATEŞİ İLE İLGİLİ BRİFİNG Sağlık Bakanı Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, KKKA'ya ilişkin bakanlıkların ilgili bürokratları ve bilim adamlarından brifing aldılar.

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili, riskli bölgeler olan Kelkit, Çoruh sahaları ile Erzurum'dan başlayıp, Gümüşhane, Bayburt, Çorum, Tokat ve Samsun'un iç kısımlarına kadar uzanan bölgede vatandaşları uyarma çalışmalarına devam ettiklerini söyledi.
     Sağlık Bakanı Akdağ, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, KKKA'ya ilişkin bakanlıkların ilgili bürokratları ve bilim adamlarından brifing aldılar.
     Akdağ, Hekimevi'nde düzenenen brifing öncesinde yaptığı açıklamada, hastalıkla ilgili çok uzun zamandan bu yana diğer iki bakanlıkla çalışma yürüttüklerini anlattı.
     Ayrıca, bu konuyu takip eden bilimsel kurul da oluşturulduğunu belirten Akdağ, ''Bugün bilimsel kurulumuzdan değerli bilim adamları ve bürokratlarımız, bize konunun veterinerlik, çevre, halk sağlığı ve klinik boyutlarıyla ilgili brifing verecekler. Bugüne kadar neler yaptık, bundan sonra neler yapmalıyız, bunu enine boyuna tartışacağız'' dedi.
     Hastalığa ilişkin tedbirleri biraz daha genişleteceklerini ifade eden Akdağ, asıl risk altında olanların çiftçilikle, hayvancılıkla uğraşanlar olduğunu söyledi.
     Bugüne kadar kentlerde yaşayanların hemen hemen hiç hastalanmadığına dikkati çeken Akdağ, ''Dolayısıyla kamuoyuna meseleyi yansıtırken kentte yaşayan vatandaşlarımız açısından gereksiz bir panik oluşturmamalıyız. Öte yandan, kırsalda yaşayan vatandaşlarımızı da yeterince uyarmalıyız. Çünkü onlar eskiden beri kenelerle karşılaştıkları için 'keneden niye hastalık bulaşsın' gibi bir düşünceye sahip olabilirler'' diye konuştu.
     Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu ise vatandaşların kendilerini kenelerden koruyacak önlemleri almasının önemli olduğunu vurguladı.

Bu haber 435 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,780 µs