En Sıcak Konular

24 HAZİRAN 2004 TÜRKİYE GÜNDEMİ

24 Haziran 2008 10:03 tsi
24 HAZİRAN 2004 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin Gündem şu şekilde oluşacak...

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan ile Tunus Temsilciler Meclisi Başkanı Foued Mebazaa ve beraberindeki heyeti, Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.
     - Cumhurbaşkanı Gül, Kazakistan medya kuruluşları heyetiyle Çankaya Köşkü'nde bir araya gelecek.
     - Gül, Türkiye Jokey Kulübü heyeti, Kayseri Barosu Başkanı Ali Taşçı ve beraberindeki heyet ile Türk-Amerikan Biliminsanları ve Araştırmacıları Derneği Başkanı Prof. Dr. Banu Onaral ve Dr. Levent Yanık'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
     - Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra İstanbul'a gidecek.
    
     2- AK Parti, CHP, MHP ve DTP grup toplantılarında son gelişmeler değerlendirilecek.
    
     3- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk Taarruz/Taktik Keşif Helikopteri (ATAK) Programı Sözleşmesi'nin yürürlüğe girmesi nedeniyle, TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Tesisleri'nde düzenlenecek törene katılacak.
     - Başbakan Erdoğan, tören için Türkiye'de bulunan İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini'yi TAİ-TUSAŞ Tesisleri'nde kabul edecek.
     - Erdoğan, SETBİR Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve yönetim kurulu üyeleriyle Başbakanlık Yeni Bina'da görüşecek.
    
     4- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Tunus Temsilciler Meclisi Başkanı Fuad Mebazaa ve beraberindeki heyetle görüşecek.
     - Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Karma Sergisi'nin açılışına katılacak olan Toptan, Tunus Temsilciler Meclisi Başkanı Mebazaa ve beraberindeki heyet onuruna akşam yemeği verecek.
    
     5- Dışişleri Bakanı Ali Babacan, Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenecek ve yaklaşık 20 ülkenin dışişleri bakanlarının da katılacağı ''Filistin Güvenlik Konferansı''nda Türkiye'yi temsil edecek.
    
     6- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan, İspanya'nın başkenti Madrid'e gidiyor.
    
     7- Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, ''Türk Edebiyatında Kültürel Tartışmaların Odağında Kadın'' konulu sempozyuma katılmak üzere İstanbul'dan Almanya'ya gidecek.
    
     8- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Açık İlköğretim Okulu ve Açık Lise'nin kuruluşunun 10. yılı kutlamaları çerçevesinde mezun olan öğrencilere Başkent Öğretmenevi'nde ödül verecek.
     - Voleybol Federasyonu'nca yaptırılacak spor lisesinin protokolü, MEB Başöğretmen Salonu'nda, Çelik'in de katılacağı törenle imzalanacak.
    
     9- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, TEKEL ve bağlı ortaklığı Sigara Sanayii İşletmeleri ve Ticaret A.Ş.'ye ait sigara üretim işi ve varlıklarının özelleştirilmesine ilişkin Ankara'da yapılacak devir teslim törenine katılacak.
    
     10- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Avrupa Konseyi Kalkınma Bankası ile Hazine Müsteşarlığı arasında İstanbul'da, Marmaray Projesi Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarının iyileştirilmesi, inşaat, elektrik ve mekanik sistemler (CR1) işinin kredi imza töreninde bulunacak.
    
     11- Türkiye Ziraatçılar Derneği'nin (TZD) 59. kuruluş yıldönümü nedeniyle Ankara'da yapılacak toplantıda, derneğin geleneksel olarak her yıl verdiği ödüller sahiplerini bulacak.
     - Toplantıya, Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel de katılacak.
    
     12- Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, maden alanlarına ilişkin İstanbul'da düzenlenecek toplantıda, madencilikle ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelecek.
     - Eroğlu, İTÜ'nün mezuniyet törenine de katılacak.
    
     13- TBMM'den...
     - Genel kurulda, başarılı sporculara aylık bağlanması ile ''devlet sporcusu'' unvanı verilmesine ilişkin yasa teklifi görüşülecek.
     - Plan ve Bütçe Komisyonu, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerine haciz konulmamasını içeren yasa tekliflerini ele alacak.
    
     14- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, DTP'nin kapatılması istemiyle açtığı davada, Anayasa Mahkemesi heyetine sözlü açıklamalarda bulunacak.
    
     15- Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk ve Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Türkiye Danışmanı Ali Yurttagül, Gaziantep Ticaret Odası'nca (GTO) düzenlenecek toplantıya katılacaklar.
    
     16- Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM), Strasbourg'da devam eden yaz dönemi genel kurul çalışmalarında, Türkiye'yi AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu başkanlığındaki TBMM heyeti temsil ediyor.
    
     17- Türk Dünyası Mimarlık ve Şehircilik Kurultayı, Ankara'da çalışmalarına başlıyor.
    
     18- DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Öğrenci Gençlik Sendikası'na açılan kapatma davasına ilişkin konfederasyon genel merkezinde basın toplantısı düzenleyecek.
    
     19- Bahçeşehir Üniversitesi Stratejik Araştırmalar Merkezi ve Konrad Adenaur Vakfı iş birliğiyle Ankara Swissotel'de ''Ankara Güvenlik Konferansı'' düzenleniyor.
    
     20- Forum... Toplantı...Ziyaret...
     - Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) tarafından İstanbul'da Türk-Nijerya İş ve Yatırım Forumu düzenleniyor.
     - Ege Yaş Meyve ve Sebze İhracatçıları Birliği Olağan Genel Kurulu, İzmir'de toplanıyor.
     - Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin aylık olağan meclis
     toplantısı yapılacak.
     - Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Bernard Emie ve Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz, Edirne Valisi Mustafa Büyük'ü makamında ziyaret edecekler.
     - Konya Valisi Osman Aydın başkanlığında, ''Kuraklık Eylem Planı Çalışma Toplantısı'' yapılacak.
     - ABD'nin Ankara Büyükelçisi Ross Wilson, Kahramanmaraş'ta Valilik ve Belediyeyi ziyaret edecek, sergi açılışına katılacak.
    
     21- Müteahhitlere fiyat farkı düzenlemesi.
     - Demir ve enerji fiyatlarındaki yüksek artış nedeniyle müteahhitlere yapılacak fiyat farkı ödemesi için yasal düzenlemeye gidiliyor.
     - TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar:
     - ''Fiyat farkı düzenlemesi 1-2 hafta içinde çıkacak. İdareye de 18 aylık dönemde 1.5 milyar YTL'lik bir yük getirecek''
    
     22- (A) millilerde yarı final mesaisi...
     - Milli takım, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda Almanya ile yarın yapacağı yarı final maçının hazırlıklarını sürdürdüğü Avusturya'dan, uçakla maçın yapılacağı İsviçre'nin Basel kentine geçecek.
     - Teknik Direktör Fatih Terim, Saint Jakob Park Stadı'nda antrenman öncesinde basın toplantısı yapacak.
    
     23- Sezonun 3. ''Grand Slam'' mücadelesi olan 126. Wimbledon Tenis Turnuvası, İngiltere'nin başkenti Londra'da, tek erkekler ve tek bayanlar 1. tur maçlarıyla sürüyor.
    
     24- Türkiye, yarın 452. milli maçına çıkıyor.
     - (A) Milli Futbol Takımı, geride kalan maçlarda 157 galibiyet, 108 beraberlik ve 186 yenilgi alırken, toplam 578 gol atıp, 695 gol yedi.
    
     25- Fatih Terim'in gurur maçı...
     - Milli Takımlar Teknik Direktörü Terim, Türk futbol tarihine damga vurmayı sürdürüyor.
     - (A) Milli Futbol Takımı'nı 1996'da ilk kez Avrupa Şampiyonası finallerine taşıyan Terim, EURO 2008'de yarınki Almanya maçında Türkiye'ye, Avrupa Şampiyonası tarihinde ilk kez yarı final oynatacak.
     - Türk Milli Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanının da sahibi olan Terim, yarınki maçla birlikte 76. milli sınavını verecek.
    
     26- Türkiye-Almanya (A) milli futbol maçları...
     - Türk Milli Takımı, 85 yıllık tarihinde F. Almanya ile 13,
     D. Almanya ile 5, birleşmeden sonraki Almanya ile de 4 kez karşılaştı.
     - Milliler; Almanya'yı 2, F. Almanya'yı 1, D. Almanya'yı ise 3 kez yendi.
    
     27- Türkiye'nin Avrupa Futbol Şampiyonası macerası...
     - (A) Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde 3. kez mücadele ettiği finallerde ilk kez yarı final oynayacak.
     - 1996'da İngiltere'nin düzenlediği finallere Terim yönetiminde ilk kez katılan Türkiye, gruptaki 3 maçını da üstelik gol bile atamadan, yenilgiyle tamamlayarak elendi.
     - 2000 yılında Hollanda ve Belçika'nın ortaklaşa düzenledikleri finallerde ise milli takım gruptan çıkmış, çeyrek finalde Portekiz'e yenilerek organizasyona veda etmişti.
     - 2004'de Portekiz'de düzenlenen finallere baraj maçlarında
     Letonya'ya elenerek katılamayan ay-yıldızlı ekip, EURO 2008'de yarın Almanya karşısında yarı final oynayarak, Avrupa Şampiyonası finalleri tarihinde kariyerinin en önemli sınavını verecek.

Bu haber 588 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,284 µs