En Sıcak Konular

BAHÇELİ: KRİZ ORTAMI GİDEREK AĞIRLAŞMAKTA

24 Haziran 2008 12:57 tsi
BAHÇELİ: KRİZ ORTAMI GİDEREK AĞIRLAŞMAKTA Devlet Bahçeli, yaşanan kriz ortamının tehlikeli bir mecrada giderek ağırlaştığını belirterek, bunun çok ciddi bir siyasi ve toplumsal fatura çıkaracağını söyledi.

ANKARA - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, yaşanan kriz ortamının tehlikeli bir mecrada giderek ağırlaştığını belirterek, bunun Türkiye'ye çok ciddi bir siyasi ve toplumsal fatura çıkaracağını söyledi.
     Partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, ''Sorumlu ve basiretli siyasetin yerini, küçük hesaplara dayalı, bulanık suda balık avlama siyaseti almıştır'' diyen Bahçeli, şöyle devam etti:
     ''Gelinen bugünkü noktada, bu çıkmazın aşılması ve normalleşme dönemine yumuşak geçişin sağlanması çok güç hale gelmiştir. Bu yönde somut adımlar atmak için gereken siyasi irade ve basireti gösterebilmek bakımından siyaset kurumunun başarılı olduğunu söylemek mümkün değildir.''
     Devlet Bahçeli, Türkiye'nin çok büyük tehlikelere açık, çok ciddi bir bunalımla karşı karşıya olduğunu savunarak, siyaset kurumu dışındaki sivil toplum kuruluşlarına krizden çıkış sürecine katkı da bulunmalarının, ancak doğru tespit ve teşhislere dayalı bir değerlendirme yapmalarıyla mümkün olacağını dile getirdi.
     Bahçeli, bugünkü çıkmazın en büyük sorumlusu olan Başbakan'ın, vakit çok geç olmadan, ülkesini ve milletini şahsi ve parti hesaplarının önünde tutan bir durum değerlendirmesi yapması gerektiğini ileri sürerek, ''Başbakan, Türkiye'nin geleceğini değil, kendi siyasi geleceğini kurtarmak ve ne pahasına olursa olsun dokunulmazlık zırhına bir şekilde tutunmak için çırpınmaktadır'' dedi.
     Kapatma davasında sürecin ne zaman ve nasıl sonuçlandığını kestirmenin, bu konuda da tahmin ve yorum yapmanın mümkün olmadığını bildiren Bahçeli, sürecin yaşanarak görüleceğini söyledi. Bahçeli, ''Davanın kapatma ile sonuçlanması durumunda, açık veya örtülü dış müdahale ve yönlendirmelere mahal bırakmadan ve kesinti yaşanmadan yeni döneme en az sarsıntıyla yumuşak geçişin sağlanması bütün siyasi partilerce ortak hedef olarak benimsenmelidir'' dedi.
     MHP Genel Başkanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın sözlerine de tepki göstererek, ''Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluş esaslarına meydan okuyan bu şahıs; Türkiye'de bugün yaşanan kaosun sorumlusu olarak Atatürk dönemini suçlamak cüretini göstermiş ve ümmetten milli devlete geçiş sürecini bir travma olarak nitelendirerek, Cumhuriyetle sorunlu ve kavgalı geçmişinin hıncını, bu hezeyanlarla dışa vurmuştur'' dedi.

 ''MİLLİLER KAZANMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİRDİ''

     MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Avrupa Futbol Şampiyonasında Türkiye'nin Almanya ile yapacağı yarı final karşılaşmasıyla ilgili olarak, ''A Milli Takım, kazanmayı alışkanlık haline getirdi, bu alışkanlığın bozulmamasını temenni ediyorum'' dedi.
     Bahçeli, TBMM'de partisinin grup toplantısının ardından gazetecilerin Türkiye'nin yarın Almanya ile yapacağı yarı final maçıyla ilgili sorularını yanıtladı.
     ''Avrupa Şampiyonası'nda A Milli Takım, kazanmayı alışkanlık haline getirdi, bu alışkanlığın bozulmamasını temenni ediyorum'' diyen Bahçeli, A Milli Takımın ortaya koyduğu başarının, çok büyük sonuçlar doğurduğunu, toplumda birlik ve kardeşliği pekiştirdiğini, milli şuurun güçlenmesine de yüksek bir katkı sağladığını bildirdi.
     Bahçeli, bunun devamı için başta yönetici, teknik direktör ve futbolculara başarılar dileyerek, ''Yarın akşam kendileriyle beraberiz'' dedi.
     ''Sonuç ne olur, skor tahmininiz var mı?'' sorusu üzerine Bahçeli, ''Kazanmak istiyoruz. Kazanmanın sonucu yok'' diye konuştu.
     Bahçeli, yarın oynanacak maça gitmeyeceğini de sözlerine ekledi.




Bu haber 417 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    6,366 µs