En Sıcak Konular

BAKANLAR KURULU'NDAN MİLLİ TAKIMA JEST

23 Haziran 2008 18:44 tsi
BAKANLAR KURULU'NDAN MİLLİ TAKIMA JEST Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek,Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı...

ANKARA - Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türk milli takımına Bakanlar Kurulu olarak başarılar dilediklerini belirterek, başarılı sporculara ''sporcu şeref aylığı bağlanması ve devlet sporcusu'' unvanı verilmesiyle ilgili kanun tasarısının maç öncesi yasalaşmasını istediklerini söyledi.
     Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çarşamba akşamı Almanya ile yarı final karşılaşması oynayacak olan Türk milli takımına Bakanlar Kurulu olarak başarılar dilediklerini ilettiklerini belirtti. Çiçek, başarılı sporculara ''sporcu şeref aylığı bağlanması ve devlet sporcusu'' unvanı verilmesiyle ilgili kanun tasarısının maç öncesi yasalaşmasını istediklerini belirterek, dereceye girmiş ve Türk bayrağını şerefle dalgalandırmış sporculara bu unvanın verilmesi ve şeref aylığı bağlanmasıyla ilgili yasa tasarısının yarın TBMM'de görüşüleceğini bildirdi.
     Toplantıda ayrıca Avrupa Birliği konusunun da ele alındığını belirten Çiçek, Slovenya'nın dönem başkanlığında iki fasıl daha açıldığını, böylece toplam fasıl sayısının 8'e çıktığını, bunların sayısını artırmanın da mümkün olduğunu ifade etti. Türkiye'nin, şu an bu müzakere sürecine bir çok fasılda hazır olduğunu ifade eden Çiçek, ancak sürecin ağır işlemesi ve başka sebeplerden dolayı fasıl sayısını artırma imkanı bulunmadığını belirtti.
     Tuzla tersaneleriyle ilgili geçtiğimiz hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında ilgili bakanlar ve tarafların bir araya gelmesiyle toplantı yapıldığını anımsatan Çiçek, bu toplantı konusunda Bakanlar Kuruluna bilgi sunulduğunu söyledi.

ÇİÇEK: ''DPT'NİN KAPATILMASI GÜNDEMİMİZDE OLMADI''

     Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Devlet Planlama Teşkilatı'nın (DPT) kapatılmasının gündemlerinde olmadığını söyledi.
     Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     ''Başbakanlıkta yapılan ekonomi toplantısında DPT'nin kapatılmasına yönelik mesajlar verildiği''ne ilişkin haberlerin hatırlatılması ve ''Bu konuda bir hazırlığınız var mı?'' sorusu üzerine Çiçek, DPT'nin önemli bir devlet kurumu olduğunu söyledi. DPT'nin Türkiye'nin özellikle 1960'dan sonra planlı kalkınma döneminde yaptığı çok önemli hizmetler olduğunu, ancak aradan geçen süre içerisinde planlama ve kalkınma anlayışında meydana gelen değişikliğe paralel olarak da DPT'nin kendini yenilediğini ifade eden Çiçek, kurumun bugün de önemli hizmetler verdiğini söyledi.
     Zaman zaman DPT'den şikayetler olduğunu, bunun doğal karşılanması gerektiğini kaydeden Çiçek, ''Bunu bakan olarak ben de yaparım, başka arkadaşımız da yapar. Ama her şikayet ettiğimiz kurum ortadan kalkacak olsa Türkiye'de kurum kalmaz'' dedi.



Bu haber 392 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,962 µs