En Sıcak Konular

AKPM TÜRKİYE İLE İLGİLİ ÖZEL OTURUM DÜZENLEYECEK

22 Haziran 2008 15:59 tsi
AKPM TÜRKİYE İLE İLGİLİ ÖZEL OTURUM DÜZENLEYECEK Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) yaz dönemi genel kurul çalışmaları yarın Strasbourg'da başlıyor.

STRASBOURG - Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) yaz dönemi genel kurul çalışmaları yarın Strasbourg'da başlıyor.
     Genel kurul toplantıları sırasında acil oturum gündeminde "Türkiye'de demokratik kurumların işleyişi" konusunda 26 Haziran Perşembe günü özel bir oturum düzenlenecek.
     AKPM'deki siyasi gruplar ve başkanın oluşturduğu başkanlık divanının 29 Mayısta İsveç'te yaptığı toplantıda, Türkiye konusunda özel bir oturum düzenlenmesi görüşü benimsenmişti.
     Yarın genel kurulun açılışında, bu öneri şeklen bir kez daha oylamaya sunulacak. Genel kurulun da tartışmanın yapılması ve Türkiye'de özellikle Anayasa Mahkemesi'nde görülen kapatma davasına ilişkin bir tavsiye karar tasarısı hazırlanmasına onay vermesi bekleniyor.
     AKPM genel kurulunun cuma günü yapacağı oturumda ise Türkiye'ye, Bozcaada ve Gökçeada'da yaşayan Rum azınlığa karşı "olumlu tutum" sergilemesi çağrısında bulunan bir rapor ve buna bağlı tavsiye karar tasarısı tartışılarak oylanacak.
     Hukuk İşleri ve İnsan Hakları Komitesi tarafından kabul edilen rapor taslağında, "bugüne kadar Türkiye tarafından yapılan olumlu jestlerin memnunlukla karşılandığı" ifade edilirken, "Rumların eğitim ve toprak konularındaki sorunlarına daha fazla ilgi gösterilmesi ve bu adalarda zarar gören doğal ve kültürel mirasın tamir edilmesi" çağrısında bulunuluyor.
     "Adalardaki nüfusun, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkilerde ortaya çıkan krizlerden uzun süre çok fazla acı çektiği" ifade edilen tasarıda, "Türkiye'nini atacağı olumlu adım, Türkiye'nin modası geçmiş milliyetçiliği aşma ve Avrupa'nın iyi komşuluk değerlerine gösterdiği saygı açısından da iyi bir örnek olacağı" dile getiriliyor.
     Tasarıda, adaların iki kültürlü karakterinin korunmasının, Türkiye ve Yunanistan arasındaki işbirliği için de model olacağı görüşü ifade ediliyor.

Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,206 µs