En Sıcak Konular

BARROSO: İRLANDA HALKINA SAYGI DUYUYORUZ

21 Haziran 2008 15:57 tsi
 BARROSO: İRLANDA HALKINA SAYGI DUYUYORUZ AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, İrlanda'da yapılan referandumdan çıkan ''hayır'' oyuna, İrlanda halkına saygı duyduklarını belirtti...

LİZBON - AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, İrlanda'da yapılan referandumdan çıkan ''hayır'' oyuna, İrlanda halkına saygı duyduklarını belirterek, ''Belki, İrlanda hükümetinden referandumun tekrarlanması istenebilir'' dedi.
     AB Parlamento Başkanları Konferansı'nın ikinci gününde, AB Komisyonu Başkanı Barroso, parlamento başkanlarına hitap etti.
     Barroso, Avrupa Komisyonu'nun, ulusal parlamentolarla siyasi diyaloğu geliştirmek istediğini ifade ederek, ulusal parlamentolarla istişare edecek bir girişim başlattıklarını söyledi.
     ''Yetki ikamesi'' ilkesinin gerekliliğini gördüklerini belirten Barroso, bunun, Brüksel'e karşı kullanılan bir terim ve AB yetkilerini kısıtlayıcı bir ilke olmadığını kaydetti.
     Barroso, Avrupa Komisyonu üyelerinin, kendi başkanlığı döneminde ulusal parlamentolara 400 ziyaret gerçekleştirdiğini, kendisinin de 17 ulusal parlamentonun açılış oturumunda bulunduğunu anlattı.
     Lizbon Anlaşması'nın, ''yetki ikamesi'' ilkesinin yeniden şekillendiği bir anlaşma olduğunu anlatan Barroso, bunun ulusal parlamentoların rolünü yeniden tanımladığını belirtti.
     Anlaşmanın, İrlanda'da referandumda çıkan hayır sonucunun ciddi sorun olduğunu kaydeden Barroso, bu konuda atılması gereken adımlar bulunduğunu dile getirdi. Barroso, ''İrlanda'nın verdiği 'hayır' oyuna, İrlanda halkına saygı duyduklarını'' ifade ederek, ''Çünkü kendimize, kurallarımıza saygı duyuyoruz. İrlanda halkının ne istediğini öğrenmek istiyoruz. Tüm üye devletlerin, kendi konumlarını ifade etme hakkına saygı duymak zorundayız. Bize düşen görev bunu daha iyi anlatmaktır'' dedi.
     Barroso, İrlanda'dan çıkan ''hayır'' sonucuna karşı, yeni bir çözüm üretmek zorunda olduklarını vurgulayarak, İrlanda hükümetinden, referandumun tekrarlanmasının istenebileceğini söyledi.

Bu haber 439 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,872 µs