En Sıcak Konular

TÜRKİYE'NİN BAŞARISI DÜNYA BASININDA

21 Haziran 2008 07:48 tsi
TÜRKİYE'NİN BAŞARISI DÜNYA BASININDA 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki Türkiye-Hırvatistan maçını naklen yayınlayan İsveç Televizyonu, Türkiye'nin yarı finale yükselmesinden sonra yaptığı yorumda, ''Türkiye yarı finalde, bu Türkler kaç canlı'' ifadesini kullandı.

İSVEÇ TELEVİZYONU: ''BU TÜRKLER KAÇ CANLI''

STOCKHOLM - 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki Türkiye-Hırvatistan çeyrek final maçını naklen yayınlayan İsveç Televizyonu, Türkiye'nin yarı finale yükselmesinden sonra yaptığı yorumda, ''Türkiye yarı finalde, bu Türkler kaç canlı'' ifadesini kullandı.
     İsveç'in başkenti Stockholm'de yaşayan Türkler, maçın sona ermesiyle birlikte ellerinde Türk bayraklarıyla sokaklarda sevinç gösterileri yaptılar.
     Şampiyonadaki maçları naklen yayınlayan İsveç'in özel televizyon kanalı TV4, Türkiye?Hirvatistan maçının naklen yayınından sonra özet görüntülere ve teknik direktör Fatih Terim'in açıklamalarına yer verdi.
     TV4'ün spikeri bundan sonra, ''Bu Türkler kaç canlı. Türkler'i kim motive ediyor. Maç sonucunu Hirvatistan için Alfred Hitchcock da yazmış olabilir'' dedi.
     İsveç gazeteleri de maçtan sonra internet sitelerinde verdikleri ilk haberlerde, ''İnanilmaz Türk zaferi'' yorumunu yaptılar.
     2002 Dünya Kupası karşılamalarına da atıfta bulunan İsveç gazeteleri, ''2002'de kahraman olan Rüştü, yeniden kahraman'', ''Türkiye, yeniden olanaksızı başardı'' başlıklarını kullandılar.
     Bu arada maçtan sonra ellerinde Türk bayrakları ile Stockholm'de sokakları dolduran Türkler, uzun süre sevinç gösterilerinde bulundular.

TÜRKİYE'NİN BAŞARISI ALMAN BASININDA

BERLİN - Türkiye'nin Hırvatistan'ı yenerek yarı finale yükselmesini değerlendiren Alman basını, Türklerin ne yapacağının hiç bilinmediğini, hırsları ve tutkularıyla yarı finale yükseldiklerini, ancak Almanya'nın Türkiye'yi yenebileceğini yazdı.
     ''Kölner Express'' gazetesi, ''Türklerin ne yapacağı hiç belli olmuyor'' başlığıyla verdiği haberde, Alman milli takımının teknik direktörü Joachim Löw'ün de Türklerin, durum kaç kaç olursa olsun her zaman hesaba katılmaları gerektiğini gösterdiklerini belirterek, ''Ne yapacakları hiç belli olmuyor, bu nedenle de tehlikeliler. Teknik açıdan yüksek düzeyde oynayan çok iyi oyuncuları var. Ben tabii Türklerin mentalitesini de tanıyorum. İşleri iyi giderse olağanüstü şeyler yapabilirler'' şeklinde konuştuğu ifade edildi.
     Türk milli takımının teknik direktörü Fatih Terim'in de ''Oyuncular kendilerini aşıyorlar. Bugün yaşadığımız olayın tarihte bir benzeri yok. En önemli futbol ülkelerinden biri olduk'' şeklinde konuştuğu kaydedilen haberde, buna rağmen karşılaşmanın, seyir açısından Avrupa Şampiyonası'nın en kötü maçlarından biri olduğu görüşüne yer verildi.
     Bild gazetesi de ''Penaltı dramı - Bu Türkleri yeneriz'' başlığıyla verdiği haberde, ''Yarı finalde rakibimiz belli oldu. Türkiye Hırvatistan'ı penaltı atışlarında 4-2 yendi. Ancak endişelenmeyin: Bu Türkleri yeneriz'' şeklinde görüş belirtti.
     Maçta 119 dakika boyunca hiçbir şey olmadığı, ancak maçın son dakikalarında yeniden heyecanlandığı ifade edilen haberde, ''Hala Bremenli olan Klasnic, Hırvatları öne geçirdi. Her şey bitti mi? Bu hacıyatmaz Türklerde bitmez'' şeklinde ifadeye yer verildi.
     Türk milli takımı oyuncularının 25 Haziran Çarşamba günü Almanya'ya karşı oynayacağı karşılaşma için 1 gün daha az dinleneceklerine işaret edilen haberde, bunun yanı sıra Tuncay, Arda ve Emre gibi önemli futbolcuların bu maçta oynayamayacakları hatırlatıldı.
     Rüştü'nün de bir penaltıyı tutarak maçın kahramanı olduğu kaydedilen haberde, Hamit Altıntop'un maç sonrasında, ''Son 3 oyunda neler başardığımıza bakılacak olursa bu tarif edilemeyecek kadar güzel. Herkes henüz olgunlaşmamış bir takım olduğumuzu biliyor, ancak bu yolda iyi bir şekilde ilerliyoruz. Böyle devam eder ve kendimize inanırsak, daha çok şey olabilir. Heyecanımız, hırsımız ve koşmaya hazır olmamız, çoğu şeyi iyi yapmamızı sağlıyor. Bize ayak uydurmak gerçekten de zor'' şeklinde konuştuğu belirtildi.



Bu haber 379 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,952 µs