En Sıcak Konular

VİYANA'DA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

21 Haziran 2008 08:45 tsi
VİYANA'DA 11 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI (A) millilerin, Hırvatistan'ı penaltı atışlarıyla yenerek yarı finale yükselmesini kent merkezindeki taraftar bölgesinde izleyen Türk ve Hırvat taraftarlar arasında kavga çıktığı ve 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

VİYANA - (A) millilerin, 13. Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final maçında, Hırvatistan'ı penaltı atışlarıyla yenerek yarı finale yükselmesini kent merkezindeki taraftar bölgesinde izleyen Türk ve Hırvat taraftarlar arasında kavga çıktığı ve 11 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
     Karşılaşmayı belediye sarayı önündeki taraftar bölgesinde yan yana izleyen Türk ve Hırvat taraftarların maçın bitimiyle kavgaya tutuştuklarını belirten polis sözcüsü Walter Hladik, bölgede görev yapan polis ekiplerinin müdahalesiyle taraftarların sakinleştiğini söyledi.
     Taraftar bölgesinde görevli sağlık ekibinden Andreas Zenker, Türk ve Hırvat taraftarlar arasında yer yer çıkan kavgalarda ağır yaralı olmadığını belirtirken, ''25 kişinin hastahanede tedavi edildiğini, bu sayının da Avusturya-Almanya maçı sırasında yaralananlardan daha az olduğunu'' kaydetti.
     Kavga sırasında takriben 20 kişinin hafif yaralandığını ve olay yerindeki sağlık ekipleri tarafından ayakta tedavi edildiklerini ifade eden polis sözcüsü Hladik, ''her iki taraftan toplam 11 kişinin gözaltına alındığını'' kaydetti.
     Öte yandan, Türk ve Hırvatların yoğun olarak yaşadığı 16. bölgede de taraftarlar arasında yer yer kavga çıktığını belirten polis sözcüsü Hladik, Ottakringer caddesi ile Yppenmarkt meydanı üzerinde ayrı ayrı gruplar halinde eğlenen Türk ve Hırvat taraftarların önce sözlü başlayan sataşmaların ardından kavgaya tutuştuklarını bildirdi.
     Karşılaşmayı uzatmalardan sonra Hırvatistan'ın kazandığını sanarak kutlama yapan Hırvat taraftarların, penaltı atışları sonucu Türk milli takımının galip olmasından sonra kavga çıktığını belirten polis, ''Kavga çıkaran Hırvat taraftarların dışardan Viyana'ya geldiklerinin saptandığını'' söyledi.
     Viyana'daki Ottakringer bölgesinde toplanan Türk taraftarlar sabahın erken saatlerine kadar dans ederek, korna çalarak eğlendiler.
     Avusturya Devlet Televizyonu (ORF), Türkiye-Hırvatistan çeyrek final maçını, ''Türk mucizesi Cenevre'den sonra Viyana'da gerçekleşti'' ifadesiyle duyurdu.

Bu haber 481 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,742 µs