En Sıcak Konular

AB ZİRVESİ SONA ERDİ

20 Haziran 2008 20:20 tsi
 AB ZİRVESİ SONA ERDİ AB Dönem Başkanı Slovenya Başbakanı Janez Jansa, AB'nin yeni anayasası olacak Lizbon Anlaşmasının uzun müzakerelerin ardından 27 üye ülke tarafından imzalandığını hatırlatarak, ''Yürürlüğe girmesi için tüm üyeler elinden geleni yapacak'' dedi.

BRÜKSEL - AB Dönem Başkanı Slovenya Başbakanı Janez Jansa, AB'nin yeni anayasası olacak Lizbon Anlaşmasının uzun müzakerelerin ardından 27 üye ülke tarafından imzalandığını hatırlatarak, ''Yürürlüğe girmesi için tüm üyeler elinden geleni yapacak'' dedi.
Jansa, AB zirvesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, Lizbon Anlaşmasını hayata geçirmek için ''güçlü bir kararlılığa'' sahip olduklarını anlattı.
AB zirvesinin hemen öncesinde İngiltere'nin Lizbon Anlaşmasını 19'uncu üye olarak onaylamasını ''büyük teşvik'' olarak gördüğünü anlatan Jansa, farklı üyelerin farklı onay süreçlerine saygı gösterilmesini istedi.
Lizbon Anlaşmasını onaylamak için Anayasa Mahkemesi kararı bekleyen Çek Cumhuriyeti'nin bu tutumunun İrlanda'daki referandum sonucundan bağımsız olduğunu belirten Jansa, ''İrlanda ve Çek Cumhuriyeti dahil, Lizbon Anlaşmasını imzalayan 27 üye, yürürlüğe girmesi için elinden geleni yapacak. En kısa zamanda çözüm bulmak için her beraber çalışacağız'' dedi.
AB zirvesi kararlarında referandum sonucunu analiz etmesi için ''İrlanda'nın daha fazla zamana ihtiyaç duyduğu'' kabullenilerek çözüm önerilerini sunması için bu ülkeye bir sonraki AB zirvesine (15 Ekim) kadar süre tanındı.
Kararlarda bugüne dek 19 üyenin Lizbon Anlaşmasını onaylaması ve onay sürecinin diğer ülkelerde devam ettiği not edildi.
Zirve kararlarında Çek Cumhuriyeti'ne yapılan özel atıfla bu ülkenin Lizbon Anlaşmasını onaylamak için Anayasa Mahkemesinden olumlu görüş alması gerektiği kayıt altına alındı.

Bu haber 433 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,092 µs