En Sıcak Konular

GENELKURMAY:''BİLGİ DESTEK PLANI'' İDDİALARINA UCUZ PROPAGANDA DEDİ

20 Haziran 2008 15:07 tsi
GENELKURMAY:''BİLGİ DESTEK PLANI'' İDDİALARINA UCUZ PROPAGANDA DEDİ Genelkurmay Başkanlığınca ''Bilgi Destek Planı'' hazırlandığı iddialarına ilişkin olarak, ''Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarında, Komuta Katı tarafından onaylanmış böyle bir resmi evrak veya plan bulunmadığı'' bildirildi.

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığınca ''Bilgi Destek Planı'' hazırlandığı iddialarına ilişkin olarak, ''Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarında, Komuta Katı tarafından onaylanmış böyle bir resmi evrak veya plan bulunmadığı'' bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şöyle denildi:
''Bir günlük gazetenin bugünkü baskısında, Genelkurmay Başkanlığına ait olduğu ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin bilgi destek planını ihtiva ettiği iddia edilen bir belge ve bununla ilgili haberler yayımlanmıştır.
Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarında, Komuta Katı tarafından onaylanmış böyle bir resmi evrak veya plan bulunmamaktadır.
Türkiye Cumhuriyetini sonsuza dek korumak ve kollamakla görevli olan Türk Silahlı Kuvvetleri, bazı çevrelerin ucuz propagandalarından etkilenmeyecek kadar güçlüdür.''

TARAF GAZETESİNİN HABERİ

Taraf Gazetesi'nin bugünkü sayısında "Genelkurmay'ın Türkiye'yi biçimlendirme planı" üst başlığıyla verilen haberde, "Yargıçlar ordu çizgisine çekilecek, Gazeteciler kullanılacak, TSK muhalifleri yıpratılacak, Kanaat önderleri yönlendirilecek, DTP'nin terörist olarak görüldüğü vurgulanacak, Kürt bölgesi silahla rahatsız edilecek" başlıklarıyla çeşitli iddialara yer veriliyor.

ASKERİ MAHKEMEDEN ''YAYIN YASAĞI''

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi, yürütülen bir soruşturma kapsamında, Genelkurmay Başkanlığınca basın ve yayın organlarına verilenler dışındaki, ''PKK terör örgütü mensuplarının anlık istihbarat görüntüleri ve Irak'ın kuzeyinde icra edilen harekata ilişkin gizli nitelikteki bilgileri içeren her türlü belge ve dijital kayıtların yayımına 'yayın yasağı' konulmasına'' karar verdi.
Alınan bilgiye göre, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı, ''devlet sırlarına karşı suçlar'' kapsamındaki bir soruşturmada, ''şüphelilerce kasten veya taksirle dışarıya sızdırıldığı araştırılmakta olan 'gizli' nitelikteki anlık istihbarat görüntüleri''ne ilişkin bir televizyon kanalında yer alan haberin ardından, ''soruşturma tamamlanıncaya kadar yayın yapma yasağı'' konulmasını talep etti.
Başvuruyu inceleyen mahkeme, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Savcılığı'nca sürdürülen soruşturmanın ''devletin güvenliğine ait belgelere ilişkin'' olduğuna hükmetti.



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,737 µs