En Sıcak Konular

FATİH TERİM 75. MİLLİ SINAVINDA

19 Haziran 2008 11:28 tsi
FATİH TERİM 75. MİLLİ SINAVINDA Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan ile yarın yapacağı 13. Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçıyla birlikte 75. milli sınavını verecek.

İSTANBUL - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın Hırvatistan ile yarın yapacağı 13. Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçıyla birlikte 75. milli sınavını verecek.
     (A) Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.
     Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını elinde bulunduran Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 74 maçta, 35 galibiyet, 21 beraberlik, 18 yenilgi alırken, 109 gol atıp, kalesinde 83 gol gördü.
     Yarın karşılaşacağı Hırvatistan ile daha önce 3 maç yaptı. Türkiye, 1'i resmi, 2'si özel geride kalan 3 maçtan 1'ini kaybederken, 2'sinde berabere kaldı, rakibi karşısında henüz galibiyet elde edemedi.
     İki ülke (A) milli futbol takımları ilk kez 11 Haziran 1996'da, İngiltere'de düzenlenen 10. Avrupa Şampiyonası finallerinde karşılaştı. Nottingham kentinde yapılan maçı Hırvatistan, Vlaoviç'in 87. dakikada attığı golle 1-0 kazandı.
     Türkiye ile Hırvatistan ikinci kez 12 Haziran 1997'de Japonya'da düzenlenen Kirin Kupası'nda karşı karşıya geldi. Sendai'deki maç 1-1 sona ererken, Türkiye'nin golünü Ertuğrul Sağlam attı.
     İki ülke milli takımları arasındaki üçüncü ve son sınav ise 31 Mart 2004 tarihinde Zagreb'de yapıldı. 2-2 biten özel maçta Türkiye'nin gollerini Zafer Biryol ve Çağdaş Atan kaydetti.

 TARİHİ SINAV    

     A Milli Futbol Takımı, Hırvatistan ile yarın yapacağı 13. Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçıyla birlikte 451. karşılaşmasına çıkacak.
     Türk Milli Futbol Takımı, 85 yıllık tarihinde, 235'i resmi, 215'i özel olmak üzere geride kalan toplam 450 maçta 157 galibiyet, 107 beraberlik alırken, 186 kez de rakiplerine yenildi.
Ay-yıldızlı ekip bu maçlarda toplam 577 gol atarken, kalesinde 694 gol gördü.



Bu haber 407 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,724 µs