En Sıcak Konular

19 HAZİRAN 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ

19 Haziran 2008 10:11 tsi
19 HAZİRAN 2008 TÜRKİYE GÜNDEMİ Bugün Türkiye'de rutin gündem şu şekile oluşacak...

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.
    
     2- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'daki Başbakanlık Ofisi'nde düzenlenen tersane sektörü toplantısına katılacak.
    
     3- TBMM Başkanı Köksal Toptan, Azerbaycan'da.
     - Toptan, Azerbaycan Milli Meclis Genel Kurulu'nda, 90. yıl dönümü kutlamalarının açılışı ve milli meclis özel oturumunda bulunacak.
     - Toptan, Azerbaycan'daki temaslarının ardından, AB Parlamento Başkanları Konferansı'na katılmak üzere Portekiz'in başkenti Lizbon'a geçecek.
    
     4- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, TSK adına takım halinde veya bireysel olarak uluslararası müsabakalarda başarılı olan sporcu, antrenörler ile bilim, kültür ve eğitim alanında başarı gösteren personeli, Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenecek törenle ödüllendirecek.
    
     5- Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, İslam Konferansı Teşkilatı toplantısı için bulunduğu Uganda'daki temaslarını sürdürüyor.
    
     6- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Balıkesir'de ziyaretlerde bulunacak.
    
     7- Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığınca Ankara'da düzenlenen ''Kadın ve Katılım: Sorunlar ve Çözümler'' konulu toplantıda konuşacak.
    
     8- Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Mersin'de Sri Lanka ticaret heyetiyle yapacağı toplantının ardından, Mersin Ticaret ve Sanayi Odasına, beyin kanaması sonucu ölen Oda Yönetim Kurulu Başkanı Kadri Şaman için taziye ziyaretinde bulunacak.
     - Tüzmen, temel atma ve açılış törenlerine de katılacak.
    
     9- Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Elazığ Adliye Sarayının temel atma töreni, Elazığ Spor Lisesi ve Karakaya Anadolu Lisesinin açılışlarını yapacak.
     - Şahin, Elazığ Valiliği ile AK Parti Elazığ İl Başkanlığını da ziyaret edecek.
    
     10- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Türk-Amerikan İş Adamları Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen, ''Türk- Amerikan İlişkilerinde Tarım Sektörünün Yeri ve Önemi'' konulu toplantıda konuşuyor.
    
     11- Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ankara'da sağlık muhabirleriyle kahvaltılı basın toplantısında bir araya gelecek.
    
     12- TBMM'den.
     - Genel Kurulda, Ağrı Dağı Üniversitesi'nin adının İbrahim Çeçen Üniversitesi olarak değiştirilmesini öngören yasa tasarısı görüşülecek.
     - TBMM Başkanı Vekili Meral Akşener, Dünya Politika Enstitüsü Başkanı Lester R. Brown ve TEMA Vakfı heyetini kabul edecek.
     - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Gönül Köprüleri Projesi'' kapsamında Ankara'da bulunan öğrencilerle birlikte Meclisi ziyaret edecek.
     - Uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla mücadele konusunda kurulan araştırma komisyonu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve RTÜK Başkanı Zahid Akman'ı dinleyecek
     - Adalet Komisyonunda, Genel Kurulda bulunan Tapu Kanununda değişiklik öngören tasarının geri çekilen maddesi ele alınacak.
     - İçişleri Komisyonunda, İl İdaresi Yasası ile Bakanlıklar ve Bağlı Kuruluşlarda Atama Usulüne İlişkin Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa Tasarısı görüşülecek.
     - KİT Komisyonu, Milli Piyango ve KOSGEB'in hesaplarını denetleyecek.
    
     13- Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da temaslarda bulunan AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış başkanlığındaki heyet, Bulgaristan Parlamentosu Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Mladen Çervenyakov ile görüşecek.
    
     14- CHP, 5754 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Yasa'nın kimi maddelerinin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle, Anayasa Mahkemesinde dava açacak.
    
     15- YÖK Genel Kurulu, Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın başkanlığında toplanacak.
    
     16- Türk Sanayicileri ve İş Adamları Derneğinin (TÜSİAD), 2008 yılı ilk Yüksek İstişare Toplantısı (YİK), TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirilecek.
     - Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Başkanı Kemal Derviş de toplantının onur konuğu olarak konuşma yapacak.
    
     17- AB Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi, Belçika'nın başkenti Brüksel'de başlıyor.
     - Dönem başkanı Slovenya'nın son zirvesinde, İrlanda'daki referandum yenilgisinin ardından, AB'nin yeni anayasası Lizbon Anlaşması'nın geleceği, petrol ve gıda fiyatlarındaki rekor yükseliş, küresel ekonomik çalkantı ve Akdeniz İçin Birlik önerisi ele alınacak.
    
     18- İslam Konferansı Teşkilatı Üyesi Ülkeler Arasında Tercihli Ticaret Sistemi Projesi Ticaret Müzakereleri Komitesi'nin Ankara'da yapılan gözden geçirme toplantısı, kapanış oturumuyla sona erecek.
    
     19- Şehidimizi uğurluyoruz.
     - Bingöl'ün Yayladere ilçesi dağlık kesiminde terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada yaralanan ve tedavi gördüğü Elazığ Asker Hastanesinde şehit olan Piyade Onbaşı Dursun Buz'un cenazesi, Giresun'un Bulancak ilçesi Karaağaç köyünde törenle toprağa verilecek.
    
     20- Bursa Gazeteciler Cemiyeti ve Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi iş birliğiyle düzenlenen, ''Bilimin Işığında Medya Semineri''nin sertifika töreni yapılacak.
     - Törene, Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. M. Hilmi Bengi, Basın Yayın Enfermasyon Genel Müdür Vekili Salih Melek ve Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Ertan Cillov da katılacak.
    
     21- DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Balıkesir'de sivil toplum kuruluşları ve esnaf odalarının temsilcileriyle bir araya gelecek.
    
     22- Gaziantep, Atatürk ve Ondokuz Mayıs Üniversitelerinde, rektör adayı seçimleri yapılıyor.
    
     23- Toplantı...Tören...
     - Dış Ticaret Müsteşarlığı ile Hollanda Gıda ve Tüketici Ürünleri Güvenliği Kurumunun ortaklaşa yürüttükleri ''Türkiye'de Ürün Güvenliği Sisteminin Kurulması için Kurumsal Kapasitenin Güçlendirilmesi Projesi''nin kapanış toplantısı, Ankara'da yapılacak.
     - Türkiye-İtalya İkili İş Birliği Projesi kapanış konferansı, DPT'de gerçekleştirilecek.
     - İzmir'in Çeşme ilçesinde, 7. Ulusal Geriatri Kongresi yapılacak.
     - Kamu Çalışanları Hak Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Ayhan Çivi, Trabzon Valisi Nuri Okutan'ı ziyaret edecek.
     - 15. Manavgat Uluslararası Barış Suyu Turizm ve Kültür Festivali başlıyor.
    
     24- Memura enflasyon zammı.
     - Toplu sözleşme sürecindeki yazılı taahhüde göre memurlar, yüzde 5,2'nin üzeri için enflasyon zammı alacak.
     - Maliye Bakanlığı, şimdi 5 ayın sonunda yüzde 6,38 olarak belirlenen enflasyonda, haziran rakamlarını bekliyor.
     - 6 aylık enflasyona göre memur ve memur emeklilerinin yüzde 2'lik temmuz zammına eklenecek enflasyon farkı belirlenecek.
    
     25- Enflasyon sepeti tartışmaları.
     - Türkiye İstatistik Kurumu Başkan Vekili Ömer Toprak:
     - ''Vatandaşın (enflasyon sepeti beni yansıtmıyor) düşüncesi çok çok yanlış değil. Çünkü o sepet Türkiye ortalaması.''
     - ''Ülke ortalaması için 26 bin haneden 15 yaş üstü tüm fertlerin tüketim defterlerini esas alıyoruz. İnanın bunun ötesinde yapılabilecek bir şey olsa, kurum olarak önce ben
     yapmak isterim.''
    
     26- ÇAYKUR, ilk sürgünde son yılların en yüksek alımını yaptı.
     - Genel Müdür Ekrem Yüce: ''Bu yıl kampanyanın ilk sürgününde aldığımız 220 bin ton civarındaki yaş çay, 2000 yılından bu yana yaptığımız en yüksek alım oldu.''
     - ''Üreticimize 2.5 ay içinde yaklaşık 200 milyon YTL ödeme yapacağız.''
    
     27- 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nın ilk çeyrek final mücadelesinde Portekiz ile Almanya, İsviçre'nin Basel kentindeki Saint Jakob Park Stadı'nda karşı karşıya gelecek.
    
     28- 13. Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarın akşam Hırvatistan ile çeyrek finalde karşılaşacak olan (A) Milli Takım, hazırlıklarını sürdürdüğü Avusturya'daki Krems kasabasından, başkent Viyana'ya geçiyor.
     - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, karşılaşmanın yapılacağı Ernst Happel Stadı'nda basın toplantısı düzenleyecek. (A) Milli Takımı, aynı statta ilk çalışmasını gerçekleştirecek.
    
     29- Milli voleybolcu Bahar Mert, kendi adına düzenleyeceği plaj voleybolu turnuvasıyla ilgili, Ankara'da basın toplantısı yapacak.
    
     30- Türkiye, yarın 451. milli maçına çıkıyor.
     - (A) Milli Futbol Takımı, geride kalan maçlarda 157 galibiyet, 107 beraberlik ve 186 yenilgi alırken, toplam 577 gol atıp, 694 gol yedi.
    
     31- Türkiye ile Hırvatistan, 4. randevuda.
     - (A) Milli Futbol Takımı, 13. Avrupa Şampiyonası çeyrek finalinde karşılaşacağı rakibiyle daha önce yaptığı 3 maçın 1'inde yenildi, 2'sinde berabere kaldı.

Bu haber 414 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,175 µs