En Sıcak Konular

SKIBBE: GALATASARAY BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS

17 Haziran 2008 18:06 tsi
SKIBBE: GALATASARAY BENİM İÇİN BÜYÜK BİR ŞANS Galatasaray, daha önce anlaşmaya vardığı Alman teknik direktör Michael Skibbe ile sözleşme imzaladı.

İSTANBUL - Galatasaray, daha önce anlaşmaya vardığı Alman teknik direktör Michael Skibbe ile sözleşme imzaladı.
     Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen imza töreninde, Futbol A.Ş. Genel Müdürü Adnan Sezgin de hazır bulunurken, yardımcı antrenörlük görevine getirilen Ümit Davala ve Alman antrenör Edwin Boekamp ile de sözleşme yapıldı.
     Skibbe, toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, Galatasaray'da bulunmaktan onur duyduğunu belirterek, ''Çok mutlu ve gururluyum. Galatasaray benim için büyük bir şans'' dedi.
     Galatasaray'da, Bayer Leverkusen'de olduğu gibi genç ve yetenekli oyuncular bulunduğunu kaydeden Michael Skibbe, ''Arda, Servet ve Mehmet Topal gibi oyuncular beni çok heyecanlandırıyor. Bu oyuncular milli takımda çok güzel bir performans gösteriyorlar. Geçen sezon da çok iyi performans gösterdiler ve şampiyon oldular'' diye konuştu.
     Skibbe'nin toplantıda yaptığı açıklamayla, Hakan Şükür'ün takımdan ayrılması da kesinlik kazandı.
     Alman teknik adam, Hakan Şükür'ün durumuyla ilgili bir soru üzerine, ''Hakan Şükür, sadece Galatasaray ve Türkiye için değil, Avrupa ve Almanya için de çok önemli ve tanınan bir oyuncuydu, fakat kontratı bitti. Şu anda bizim, onun yerine oynatacağımız bir santrfora ihtiyacımız var. Kendisinin çok büyük kariyeri var, Galatasaray ve milli takım için 15 yıldır çok iyi işler yaptı'' dedi.
     Michael Skibbe, bir Alman gazetecinin, ''Önümüzdeki sezon için Avrupa kupalarında hedefiniz ne'' şeklindeki sorusunu, ''Ağustos ayındaki elemelere iyi konsantre olduk. İlk amacımız Şampiyonlar Ligi'ne katılmak. Burada Avrupa'nın en büyük takımlarıyla oynayacağız, biz de onlarla aynı düzeyde olmak istiyoruz'' diye yanıtladı.
     Transfer ile ilgili soruları da yanıtlayan Skibbe, ''Takımımızı güçlendirmemiz gerektiğini düşünüyorum'' dedi.
     Skibbe, düşündükleri mevkiler konusunda da ''Hakan Şükür'ün yerine oyuncu düşünüyoruz ve defansa da bir takviye yapacağız. Bizdeki yeteneklerin yanı sıra dışardan gelen daha tecrübeli oyunculara ihtiyacımız var'' açıklamasını yaptı.
     Skibbe, Lincoln'ün, çok iyi ve ekstra özellikleri olan, takıma liderlik yapabilecek yaşta bir futbolcu olduğunu söyledi.
     Lincoln'ün takım için çok önemli bir oyuncu olacağını düşündüğünü kaydeden Michail Skibbe, ''Onun burada olmasından dolayı çok mutlu olduğumu söylemeliyim'' ifadesini kullandı.
     Skibbe, ''Arda'ya teklifler var'' hatırlatmasının yapılması üzerine de bu oyuncuyu bırakmayacağını ima ederek, ''O çok iyi bir yetenek, Arda'nın burada olmasından dolayı çok mutluyuz. Sadece Galatasaray'da değil, Avrupa Şampiyonası'nda da çok dikkat çekiyor. Milli takımın ilerlemesinde çok büyük pay sahibi. Sadece önümüzdeki sezon değil, önümüzdeki seneler için bizim takımımızda çok önemli bir rol oynayacak'' şeklinde konuştu.
     Skibbe, 1 yıllık sözleşme imzalamanın, kendi isteği olduğunu dile getirdi.
     Servet'in, Avrupa seviyesinde üst düzey bir oyuncu olduğunu kaydeden Skibbe, ''Avrupa Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı'nın savunmasını Galatasaray oluşturuyor. Servet üst düzey oyuncu. Hakan Balta ve Emre Güngör'ün uluslararası tecrübeleri daha az, ama onların da tecrübe kazanmasını sağlayacağız'' dedi.
     2002 Dünya Kupası'nda Almanya Milli Takımı ile kupa kazanmaya çok yaklaştığını ifade eden Skibbe, ''2002'de Dünya Kupası'na çok yaklaşmıştık. En iyi maçımızda Brezilya'ya 2-0 kaybettik, ama Galatasaraylı olduğunuzda, her zaman iyi olmak, şampiyonluğu kovalamak zorundasınız. Ben de bunun için buradayım. Bu zaman, yani Galatasaray için kupa kaldırma zamanı benim için gelmiştir'' diye konuştu.
     Galatasaray'ın altyapısının Almanya'da konuşulduğunu dile getiren Skibbe, ''Şu anda mevcut kadromuzda Galatasaray'ın altyapısından çıkan oyuncular var. Bunu aynı şekilde devam ettirmeye çalışacağım'' dedi.
     Skibbe, Galatasaray'ı tanımasındaki en büyük etkenin geçen yıl UEFA Kupası'nda oynadıkları maç olduğunu dile getirerek, ''Avrupa kupasında bir takıma karşı oynadığınızda, o takımla çok meşgul olmak zorundasınız. Araştırmak zorundasınız. O yüzden Galatasaray'ı çok iyi tanıdım ve bu görevde heyecanlı ve sevinçli olduğumu söyleyebilirim'' şeklinde konuştu.
     Skibbe, uluslararası düzeyde bir Alman takımına karşı oynamaları halinde, kazanma sözü de verdi.


Bu haber 413 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,677 µs