En Sıcak Konular

ERDOĞAN: HÜKÜMETİMİZ TATİLE ÇIKMIYOR

17 Haziran 2008 14:19 tsi
ERDOĞAN: HÜKÜMETİMİZ TATİLE ÇIKMIYOR AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Siz milletin hukukuna sahip çıkarsanız millet de sizin hukukunuza sahip çıkıyor'' dedi.

ANKARA - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Siz milletin hukukuna sahip çıkarsanız millet de sizin hukukunuza sahip çıkıyor'' dedi.
     Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmaya, yola çıkarken, millete bir söz verdiklerini söyledi. Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Dedik ki 'bu ülkeyi dört temel üzerinde inşa edeceğiz.' Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet... Toplumun vicdanını yaralayan sorunlar en çok bu dört alanda yoğunlaşıyordu.
     Türkiye'nin gücünü yeniden topladık ve bu alanlardaki temel sorunları, devlet-millet eliyle büyük ölçüde çözüme kavuşturduk. Bütçedeki eğitimin payını birinci sıraya yükseltmekle yetinmedik, millet ile devletin ülkenin geleceğine birlikte sahip çıkması için muazzam bir eğitim seferberliği başlattık.
     Burada en çok bizi onurlandıran mesele şu oldu: Siz milletin hukukuna sahip çıkarsanız millet de sizin hukukunuza sahip çıkıyor. Milletimiz, devletinin her türlü imkanları kullanarak cansiparane hizmet ettiğini görünce, kendi kaynaklarını seferber etmekten çekinmiyor. Devletin bütçesinin kuruşu kuruşuna ülkeye hizmet için harcandığını gören milletimiz, elindeki imkanlarını da devletle paylaşıyor.'' 
    Erdoğan, özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde metruk durumda bulunan binlerce köy okulunu yeniden eğitim verebilir duruma getirdiklerini bildirerek, ''Bunları neden okullar açılırken değil de okullar tatil olurken anlatıyorum? Okullar tatil oluyor ama Hükümetimiz tatile çıkmıyor. Aynı hızla yatırımlara devam ediyor, gece gündüz demeden milletimizin huzur ve refahı için emek sarf ediyor. İşte, bunun için anlatıyorum'' dedi.
     Bütün bu yapılanları, birilerinin ya bilmediğini ya da bilmek istemediğini ifade eden Erdoğan, şöyle konuştu:
     ''Ya görmüyor ya görmek istemiyor. Veyahut da görüyor, göstermek istemiyor. Çünkü, eğer gösterirlerse vatandaşımız, bunun heyecanıyla evet, 'Türkiye'nin geleceğine çok daha farklı bakar' endişesini taşıyor.''
     Erdoğan, sadece kendileri için değil, ülke için, demokrasi, milletin refahı ve huzuru için ''durmak yok yola devam'' dediklerini kaydetti.

''BU SÜRECİN BEDELİ MUHAKKAK TARTIŞILACAK''

    AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, şu an yaşanan sürecin çok tartışılacağını belirterek, ''Temennimiz, Türkiye'nin en kısa sürede bu türbülanstan çıkması, çağdaş uygarlık yürüyüşünü aynı kararlılıkla ve güç kaybetmeden devam ettirmesidir'' dedi.
     Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan Erdoğan, gündemdeki konulara değindi. Yaşanan süreci ve bu süreci detaylandıran hadiselerin anlamını iyi değerlendirmek ve demokrasiyi güçlendirecek bir siyasi tavrı korumanın, kendilerinin millete karşı mükellefiyeti olduğunu belirten Erdoğan, ülke için neler yapmaları gerekiyorsa onun adımlarını atacaklarını kaydetti. Erdoğan, ''Bileceğiz ki her attığımız adımda ülkemiz bir şeyler kazanmalıdır. Eğer attığımız adım; ülkemize bir şeyler kazandırıyorsa eyvallah, ama kaybettiriyorsa biz, o adımdan anında vazgeçebiliriz'' diye konuştu.
     Erdoğan, ''Bu sürecin bedeli muhakkak tartışılacaktır, geçmişte olanların tartışıldığı gibi... Türk demokrasisinin ve hukuk sisteminin tarihi serüveni açısından kritik bir önemdedir''dedi.
     AK Parti hakkında açılan kapatma davasında dün esas hakkındaki cevaplarını Anayasa Mahkemesine verdiklerini hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:
     ''Niye bu kadar süratle çalışarak bunu yapıyoruz? Bütün arzumuz, temennimiz şudur; ülkemiz ne siyasette ne ekonomide kaybetsin. Ülkemiz, bir bulutlu havanın doğurduğu yapıda geleceğe yürümesin. İstiyoruz ki ülkemiz önünü görsün.''



Bu haber 396 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    8,840 µs