En Sıcak Konular

UNAKITAN: ''KART FAİZİNE SINIR KANUNLA OLMAZ''

17 Haziran 2008 11:34 tsi
UNAKITAN: ''KART FAİZİNE SINIR KANUNLA OLMAZ'' Maliye Bakanı Unakıtan, kredi kartı faizlerine sınır getirilmesine karşı olduğunu belirterek, ''Kanunla olmaz bu işler. Kimse de popülizm yapmasın. Biz onlara karşıyız. Sen nasıl sınır getirirsin'' dedi.

İSTANBUL - Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, kredi kartı faizlerine sınır getirilmesine karşı olduğunu belirterek, ''Kanunla olmaz bu işler. Kimse de popülizm yapmasın. Biz onlara karşıyız. Sen nasıl sınır getirirsin'' dedi.
     Euromoney Türkiye Finans ve Yatırım Forumunda konuşan Unakıtan, Türkiye'nin 2003 yılından bugüne kadar 49 milyar dolarlık özelleştirme yaptığını, bu özelleştirmelerin sadece para bulmak için gerçekleştirilmediğini, özelleştirmenin rekabet eşitliğini sağlamak için yapılan bir yapısal reform olduğunu söyledi.
     Devletin ne sanayici ne tüccar ne de bankacı olabileceğini ifade eden Unakıtan, konuşmasını şöyle sürdürdü: ''Bunların süratle devletin elinden çıkması lazım. Özelleştirmelere süratle devam ediyoruz. Birçok özelleştirmeyi zaten yaptık. Tekel'i şimdi devredeceğiz, 1,7 milyar dolar alacağız. Enerji özelleştirmeleri devam ediyor. Şimdi ihale sürecinde... Yakında onları da neticelendiririz. Devam edeceğiz, nasıl devam edeceğiz? Elektrik piyasasını serbest piyasa yapana kadar devam edeceğiz. Devletten çıkması lazım. Bazıları 'eyvah devletten çıkarsa ne olur?'... Daha iyi olur. Ekonomi hiçbir zaman emir-komutayla yürümez.
     'Efendim kredi kartı faizlerine sınır getirelim'... Olmaz kardeşim olmaz. Sen nasıl sınır getirirsin? Sen rekabet düzenini geliştirmek için uğraşacaksın. O rekabet sistemi içerisinde o kendi mecrasını bulur. Kanunla olmaz bu işler. Kimse de popülizm yapmasın. Biz onlara karşıyız.''
     Bakan Unakıtan, Türkiye'nin dünyadaki olumsuz gelişmelerden asgari düzeyde etkilendiğini, çok büyük sıkıntıların içinde bulunmadığını ifade ederek, ''Bizim sıkıntılarımız yok mu? Aşmamız gereken birçok konu var. Bunların başında cari açık geliyor. Cari açık bugün bizim için risk değildir. Finanse edilebiliyor'' şeklinde konuştu.

Bu haber 391 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,652 µs