En Sıcak Konular

SKIBBE: ÇOK GÜZEL BAŞARILARA ULAŞACAĞIZ

16 Haziran 2008 21:45 tsi
 SKIBBE: ÇOK GÜZEL BAŞARILARA ULAŞACAĞIZ Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Michael Skibbe, sarı-kırmızılı kulüpte bulunmanın kendisi için çok önemli bir adım olduğunu belirtti...

İSTANBUL - Galatasaray'ın yeni teknik direktörü Michael Skibbe, sarı-kırmızılı kulüpte bulunmanın kendisi için çok önemli bir adım olduğunu belirterek, ''Bu sezon Galatasaray ile çok güzel başarılara ulaşacağımıza ve güzel olaylara imza atacağımıza inanıyorum'' dedi.
     Michael Skibbe, bugün geldiği İstanbul'da, Galatasaray TV'ye konuk oldu. Florya'daki stüdyoda yaptığı açıklamada, Galatasaray'ın, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri olduğunu vurgulayan Skibbe, Florya Metin Oktay Tesisleri'ni de mükemmel bulduğunu söyledi.
     Galatasaray'ın, genç ve yetenekli oyunculara sahip olduğunu, bu futbolcularla önümüzdeki sezon çok güzel bir takım yaratma konusunda inancının yoğun olduğunu dile getiren Skibbe, şöyle konuştu:
     ''Teknik direktör olarak yurt dışında ilk çalışma deneyimim olacak, ama milli takımda 4 sene Rudi Völler ile birlikte çalıştım. 2002 Dünya Kupası'nda da birlikteydik. UEFA Kupası'nda özellikle çok fazla yurt dışı tecrübem oldu. Bu dönemde Galatasaray ve Beşiktaş ile karşılaştım. Bunun dışında çok fazla uluslararası müsabakaya çıktım ve yabancı oyuncularla çalıştım. Burada olmam da teknik direktörlük açısından çok önemli bir adım. Galatasaray, Avrupa'nın en büyük kulüplerinden biri. Bu sezon güzel başarılara ulaşacağımıza ve benim teknik direktörlüğüm altında güzel olaylara imza atacağımıza inanıyorum.''
     Turkcell Süper Lig ile ilgili yorum yapması için henüz çok erken olduğunu, ancak İstanbul'un 3 büyük takımını bildiğini dile getiren Skibbe, ''Bu 3 takım Avrupa standartlarında olan takımlar. Diğer takımlar hakkında çok fazla bilgiye sahip değilim. Sezon başlamadan önce ligdeki diğer takımlar hakkında da bilgi sahibi olacağım'' dedi.
     Galatasaray gibi büyük kulüpler için şampiyonluğun tek beklenti olduğunu, geçen sezonun son 6 maçını kazanmış bir takımla önümüzdeki sezon da ligi kazanmak için elinden geleni yapacağını ifade eden Skibbe, ''Almanya'da, milli takımda çalıştığım dönemde medya baskısına alışmıştım. Elbette başarısız ortamlarda büyük bir baskı oluşabilir, ama ben kendime güveniyorum. Türkiye de çok fazla futbolla ilgili. Başarıyla birlikte benden memnun olacaklarını düşünüyorum. Avrupa Şampiyonası'ndaki Türk Milli Takımı, üzerlerindeki o baskıyla birlikte son iki maçında, ikinci yarılarda oynanan oyunla nasıl değiştiğini ve çeyrek finale yürüdüğünü gösterdi. Biz de güzel oynayarak ve iyi sonuçlar alarak bu medya baskısının altından kalkacağız'' diye konuştu.
     Michael Skibbe, Avrupa Şampiyonası'nda oynayan tüm Galatasaraylı futbolcuları çok başarılı bulduğunu kaydederken, Servet'i de övdü.
     Bayer Leverkusen-Galatasaray maçında, tüm takımı ile birlikte Servet'e hayran olduğunu, 'Acaba Leverkusen'e mi alsak?' diye düşündüğünü anlatan Skibbe, Lincoln'ün de Schalke 04'te oynarken Bundesliga'da büyük bir etki bıraktığını, bu oyuncunun Almanya'daki gibi oynamasını beklediğini söyledi.
     Genç futbolcularla çalışmaya büyük önem verdiğini, Galatasaray'ı seçmesindeki nedenlerden birinin de başarılı altyapısı ve oyuncu potansiyeli olduğunu vurgulayan Alman teknik adam, ''Önümüzdeki birkaç yıl içinde PAF takımından, (A) takıma birden fazla oyuncu kazandırmak isterim'' dedi.
     Michael Skibbe, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne fiziksel açıdan hazırlanmış durumda girmek istediklerini, bunu gerçekleştirdikleri zaman, hangi takımla karşılaşacaklarının önemli olmayacağını söyledi.


Bu haber 424 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,425 µs