En Sıcak Konular

TERİM: ''YARI FİNALDE PORTEKİZ'İ İSTİYORUM''

16 Haziran 2008 16:33 tsi
TERİM: ''YARI FİNALDE PORTEKİZ'İ İSTİYORUM'' Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde çeyrek finale yükselen (A) Milli Takımın Teknik Direktörü Fatih Terim, yarı finalde Portekiz ile eşleşmeyi istediğini söyledi.

CENEVRE - Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'nde çeyrek finale yükselen (A) Milli Takımın Teknik Direktörü Fatih Terim, yarı finalde Portekiz ile eşleşmeyi istediğini söyledi.
     Fatih Terim, De La Paix Otelde düzenlediği basın toplantısında, yarı finalde kiminle oynanacağının bir önemi olmadığına değinerek, ''Yarı finale yükselmiş bir takım artık son 4 takım arasına kalmış demektir. Avrupa'nın en güçlü 4 takımından birisi olmuşsanız kiminle eşleşeceğinizin önemi yoktur. Ancak ben Portekiz'in çeyrek finalde rakibimiz olmasını isterim'' dedi.
     Terim, takımda 6-7 futbolcunun sakat olduğunu belirterek, ''Bizim için çok önemli bir konu. Servet, Emre Belözoğlu, Emre Güngör, Hakan Balta, Marco'nun sakat olduğunu görüyoruz. MR'a gidecekler. Net sonucu basın toplantısından sonra alacağız'' diye konuştu.
     Çek Cumhuriyeti'nin hiç de kolay bir rakip olmadığını da hatırlatan Terim, ''Futbol değişken bir oyun. Sayısız dinamik taşıyan. Biri size hiç yenemediğiniz bir takımı son 15 dakika 2-0 mağlup durumdayken çıkıp yeneceksiniz dese inanır mıydınız. Biz inandık ve başardık'' diye konuştu.
     Tuncay'ın eleştirilmesi konusunda ise Terim, şunları söyledi:
     ''Bir şey kazanacaksak hep beraber kazanmalıyız. Bir oyuncu düşünün ki, nereye koyarsan orada oynuyor. Bir oyuncu düşünün ki istatistikleri alt üst ediyor. Aklıma kalecilik geldi. Gezdiremeyeceğiniz bir yer yok.
     Fedakar bir çocuk, kilit oyuncularımızdan biri. Eleştirilere katılmıyorum. Onun gibi birkaç oyuncum olmasını isterim yürekli. Teknik kapasite her zaman aynı olmayabilir. En ciddi yerlerde, fizik mücadelesi yapması gereken yerlerde oynadı. Tuncay gibi, Nihat gibi, Hamit gibi futbolcular güvenilmesi gereken futbolculardır. Yetenekli oyunculardır.''
     Terim, Hırvatistan maçında, Çek Cumhuriyeti maçının 90. dakikasında kırmızı kart gören kaleci Volkan'ın yerine Rüştü'nün oynayacağını da söyledi. Sarı kart cezalısı Aurelio'nun bölgesinde ise sakat oyuncularının çok olduğunu hatırlatan Terim, ''Hasar tespitinden sonra karar vereceğiz. Ancak şu anda zor gözüküyor. Emre Güngör'ü çıkarabiliriz kadrodan. Tümer'in durumu iyi değil. Emre Belözoğlu ortada'' dedi.
     Fatih Terim, Servet'in sakat sakat oynamak istemesinin aslında örnek alınacak bir davranış olduğunu, ancak ne kendisinin ne de sağlık ekibinin onun sağlığını zora sokacak bir durumda oynamasına izin vermeyeceğini ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Servet'in özverisini veya ağrıya karşı olan toleransını diğer oyuncu ile karşılaştırırsak ortaya çıkar. Ama futbol hayatını riske etmem. Maçlar kaybedilir ama oyuncularımı kaybedemem. Profesyonel anlamda örnek olacak bir futbolcu.''

Bu haber 450 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,945 µs