En Sıcak Konular

TÜRKİYE'NİN ÇEYREK FİNALE YÜKSELMESİ ALMAN BASININDA

16 Haziran 2008 08:00 tsi
TÜRKİYE'NİN ÇEYREK FİNALE YÜKSELMESİ ALMAN BASININDA Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesi Alman basınında ''Türklerin bir mucizeyi başardıkları'' şeklinde yorumlandı.

BERLİN - Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti'ni 3-2 yenerek Avrupa Futbol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselmesi Alman basınında ''Türklerin bir mucizeyi başardıkları'' şeklinde yorumlandı.
     Bild gazetesi, ''Çılgın av! Türkiye Avrupa Şampiyonası mucizesini gerçekleştirdi'' başlığıyla verdiği haberde, Türk Milli Takımı'nın İsviçre maçında olduğu gibi golleri bir kez daha son dakikalarda attığına dikkati çekerek, ''Terim'in 11'i daha şimdiden son dakika Avrupa Şampiyonu'' görüşüne yer verdi.
     Türkiye'nin Çek Cumhuriyeti takımına son 3 dakikada 2 gol attığı hatırlatılan haberde, ''Bu takımın nasıl bir morale sahip olduğunu görmek inanılmaz'' ifadesi kullanıldı. Çek Cumhuriyeti'nin 2-0 öne geçmesinden sonra Türkler dışında hiç kimsenin Türkiye'nin bu maçı kazanacağına inanmadığı kaydedildi.
     Türk Milli Takımı'nın çok tutkulu oynadığı ifade edilen haberde, Arda'nın maç öncesinde ''finale ulaşma hayallerinin olduğunu ve buna kesinlikle inandığını'' söylediğine işaret edildi. Kölner Express gazetesi de milli takımın galibiyetini ''Türkler mucizeyi başardı'' başlığıyla duyurdu. Gazetenin haberinde, Türk Milli Takımı'nın ikinci yarının başlarında daha iyi oynamasına ve çok sayıda fırsat kaçırmasına rağmen ikinci golü yediğini, ancak pes etmeyerek durumu 2-2 yaptığını, son golde de kaleci Cech'in bir hatasını Nihat'ın iyi bir şekilde değerlendirerek takımının sahadan 3-2 galip ayrılmasını sağladığını yazdı.
     Kaleci Volkan'ın kırmızı kart alarak sahayı terk etmek zorunda kaldığı ve Türk milli takımının oyuncu değiştirme hakkı kalmadığı için Tuncay'ın kaleye geçtiği hatırlatılan haberde, yine de Türkiye'nin, tarihindeki en inanılmaz oyununu galibiyetle sonuçlandırmayı başardığı kaydedildi.

Bu haber 330 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,911 µs