En Sıcak Konular

GENELKURMAY:''SALDIRILARIN HESABINI YARGI ÖNÜNDE VERECEKLER''

14 Haziran 2008 15:28 tsi
GENELKURMAY:''SALDIRILARIN HESABINI YARGI ÖNÜNDE VERECEKLER'' Genelkurmay Başkanlığı, ''Türk Silahlı Kuvvetleri' ve komutanlarına karşı maksatlı ve seviyesiz bir karalama kampanyası başlatıldığının derin bir üzüntü ile izlendiği'' belirterek, ''Bu tür yaklaşımlara karşılık yasal yollara başvurulacağını'' bi

ANKARA - Genelkurmay Başkanlığı, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) ve onun ömürlerini vatana ve millete adamış komutanlarına karşı maksatlı ve seviyesiz bir karalama kampanyası başlatıldığının derin bir üzüntü ile izlendiği'' belirterek, ''Bu tür yaklaşımlara karşılık yasal yollara başvurulacağını'' bildirdi.
     Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan basın açıklamasında şunlar kaydedildi:
     ''Geçmişte olduğu gibi, bir süredir bazı basın ve yayın organlarında ve kaynakları meçhul İnternet sitelerinde, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve onun ömürlerini vatana ve millete adamış komutanlarına karşı maksatlı ve seviyesiz bir karalama kampanyasının başlatıldığı derin bir üzüntü ile izlenmektedir.
     Bu kampanya kapsamında, komutanların medeni dostluk ilişkileri çerçevesindeki görüşmeleri, kamuoyuna gizli ve amaçlı buluşmalar gibi sunulmaktadır. Açıklanması suç teşkil eden kişisel sağlık bilgileri, yasal olmayan yollarla elde edilerek gazete manşetlerine taşınmaktadır. Hiç bir izan ve insaf ölçüsüne sığmayacak kadar bayağı ve saldırgan olan bu örnekleri çoğaltmak mümkündür.
     Ayrıca, bu maksatlı haberlerle bağlantılı yorumlarda, olağan bir görüşme; 'Asla suça bulaşmaması gerektiği halde suça bulaşmış iki kurumun iki önemli mensubu gizlice (!) buluşuyorlar' şeklinde verilmekte ve 'Haber kaynaklarımız Genelkurmay'ın içinden' denilerek etik olmayan yollara başvurulmaktadır.
     Şüphesiz, bu tür yaklaşımlara karşılık yasal yollara başvurulacaktır. Bu kişiler ve kurumlar; işlerine geldiğinde yargıyı öven, işlerine geldiğinde yargıya saldıran kişi ve kurumlar olup, Türk Silahlı Kuvvetlerine ve onun mensuplarına yaptıkları saldırıların hesabını yine yargı önünde vereceklerdir. Türk Silahlı Kuvvetleri, bu tür saldırılara karşı mücadele azmini yasalardan ve yüce Türk milletinin sağduyu ve güveninden almaktadır.
     Türk Milletine saygıyla duyurulur.''

EGE'DEKİ UÇUŞLARA MÜDAHALE

     Genelkurmay Başkanlığı, Yunanistan'a ait uçakların, Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında eğitim uçuşu icra eden Türk uçaklarına dün 2 kez önleme yaptığını bildirdi.
     Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan ''Ege/Akdeniz Eğitim ve Tatbikat Uçuşlarına Yunanistan'ın Müdahalesi'' başlıklı duyuruya göre, dün Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığının Ege Denizi'nin uluslararası hava sahasında Ege Eğitim uçuşu icra eden F-16 uçaklarına, Yunanistan'ın Limni ve Tanagra meydanlarından kalkan F-16 ve M-2000 uçakları tarafından Midilli Adası batısı ve kuzeybatısında 2 kez önleme yapıldı.



Bu haber 441 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,863 µs