En Sıcak Konular

FATİH TERİM 74. MİLLİ SINAVINDA

14 Haziran 2008 12:12 tsi
FATİH TERİM 74. MİLLİ SINAVINDA Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti ile yarın yapacağı 13. Avrupa Şampiyonası (A) Grubu üçüncü ve son maçıyla birlikte 74. milli sınavını verecek.

İSTANBUL - Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, (A) Milli Futbol Takımı'nın Çek Cumhuriyeti ile yarın yapacağı 13. Avrupa Şampiyonası (A) Grubu üçüncü ve son maçıyla birlikte 74. milli sınavını verecek.
     (A) Milli Futbol Takımı'nın başında ilk maçına 11 Nisan 1990 tarihinde Kopenhag'da Danimarka'ya karşı 1-0 yitirilen özel maçta çıkan Fatih Terim, daha sonra 1993-1996 yılları arasında görev yaptığı milli takımı, 17 Ağustos 2005'de Sofya'da Bulgaristan ile yapılan özel karşılaşmadan bu yana çalıştırmaya devam ediyor.
     Ay-yıldızlılar, (A) Milli Futbol Takımı'nın başında en çok maça çıkan teknik adam unvanını elinde bulunduran Fatih Terim yönetiminde yaptığı toplam 73 maçta, 34 galibiyet, 21 beraberlik, 18 yenilgi alırken, 106 gol atıp, kalesinde 81 gol gördü.

(A) MİLLİLERDE ÖSS HEYECANI

CENEVRE - Avrupa Futbol Şampiyonası'nda yarın Çek Cumhuriyeti ile karşılaşacak (A) Millilerde 3 futbolcuyu maç öncesi bir başka heyecan bekliyor.
     Semih Şentürk, Servet Çetin ve Uğur Boral üniversiteye girebilmek için yarın maç öncesi kaldıkları otelde ÖSS sınavına girecek.
     Grubun ikinci maçında İsviçre karşısında attığı kafa golüyle beraberliği sağlayan ve Türkiye'nin karşılaşmadan 3 puanla ayrılmasında büyük rol oynayan Semih Şentürk ile Servet Çetin ve Uğur Boral, Ankara'dan gelen ÖSYM temsilcilerinin karşısında sınava tabi tutulacaklar.

BAŞESGİOĞLU: ''ŞİMDİ ALINACAK 3 PUAN DAHA VAR''

CENEVRE - Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Avrupa Futbol Şampiyonası Finalleri'ndeki ikinci maçında evsahiplerinden İsviçre'yi yenen Türk Milli Takımı'nın bu maçı kazanmayı hak ettiğini belirterek, ''Alınacak 3 puan daha var'' dedi.
     Bakan Başesgioğlu, A Milli Takım'ın İsviçre maçını, son dakikada da olsa kazanmasını bildiğini belirterek, Milli Takım'ın oyun, performans ve inanç olarak maçı kazanmayı hak ettiğini söyledi.
     Başesgioğlu, şöyle dedi:
     ''Bütün otoriteler de bu hakkı teslim ediyor. Yağmurun çok yoğun şekilde yağması bir süre oyun planımızı bozdu. Fakat yağmur dindikten sonra tekrar sporcularımız normal oyun düzenine döndüler ve maçı lehimize çevirmeyi başardılar. Öncelikle kendilerini kutluyorum. Çok önemli bir galibiyet hediye ettiler milletimize ki, İsviçre ile geçmiş dönemlerde bir takım polemik konusu olabilecek olaylar yaşandı. Fakat bu maç hem o polemik konusu olan olayları tamamen sildi hem de takımımızın ikinci tura geçmesi konusunda çok önemli bir avantaj sağladı.''
     Sıranın Çek Cumhuriyeti'ne geldiğini vurgulayan Başesgioğlu, ''Gruptaki son maçımızda rakibimiz Çek Cumhuriyeti. Görebildiğim kadarıyla Çekler genç ve diri bir takım. Mücadeleci bir takım. Bence Portekiz'e 3-1 yenildi ama maçın hakkı 3-1 olmayabilirdi. Şimdi bütün averajlarımız eşit durumda. Beraberlik halinde belki de ilk defa ilk turda bir penaltı uygulaması söz konusu olacak ama inşallah iş penaltılara kalmadan Milli Takım galip gelir ve Avusturya'ya gider'' diye konuştu.



Bu haber 429 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,932 µs