En Sıcak Konular

ÇAĞLAYAN: ''MERKEZ BANKAMIZ VAR, EVLERE ŞENLİK''

12 Haziran 2008 23:59 tsi
ÇAĞLAYAN: ''MERKEZ BANKAMIZ VAR, EVLERE ŞENLİK'' Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ''Bir Merkez Bankamız var, evlere şenlik... 'Öncelikli hedefim, fiyat istikrarı, enflasyon, piyasa ölürse ölsün'. Piyasaya para vermen lazım'' dedi.

İSTANBUL - Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, ''Bir Merkez Bankamız var, evlere şenlik... 'Öncelikli hedefim, fiyat istikrarı, enflasyon, piyasa ölürse ölsün'. Piyasaya para vermen lazım'' dedi.
     AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığının, Bostancı Green Park Oteli'nde düzenlediği toplantıda konuşan Çağlayan, Türkiye'yi dünyanın ilk 10 ekonomisi içine sokma çalışmaları yaptıklarını belirterek, 8 yaşından itibaren çalışmaya başladığını, hem çalıştığını hem okuduğunu, hayatta hiç ikmale kalmadığını anlattı.
     Çağlayan, ''Son 10 ayda AK Partiye girdiğim günden itibaren hayatımın hiçbir döneminde bu kadar çalışmadım. Gece 02.00, sabah 06.00... Helal, hoş olsun. Bu can bu ülkeye kurban olsun'' şeklinde konuştu.
     Siyasi istikrarla ilgili en ufak bir problem yaşatıldığı zaman ilk tokadı esnaf kesiminin yediğini ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:
     ''Bu noktada bu sıkıntıdan kurtaracak şeyler yapmamız gerekir. Piyasaya mutlaka paranın çıkması gerekiyor, ama maalesef bu konuda ben artık söylemekten yoruldum, bir Merkez Bankamız var, evlere şenlik... 'Öncelikli hedefim, fiyat istikrarı, enflasyon, piyasa ölürse ölsün'. Ben demiyorum enflasyon yükselsin. Türkiye tek haneli enflasyonla yaşamak mecburiyetindedir, ama bugün sen piyasaya para vermeyeceksin, faizleri yüksek tutacaksın, döviz düşük kalacak ve Türkiye bundan dolayı ciddi anlamda sıkıntıda kalacak. Arkadaş piyasaya para vermen lazım, para... Piyasaya para vereceksin ki insanlar alışveriş yapacaklar. Sen piyasanın o damardaki kanını vereceksin.''


Bu haber 381 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,172 µs