En Sıcak Konular

AKDAĞ: SUDA STANDARTLARIN ÜSTÜNDE KİMYASALA RASTLANMADI

12 Haziran 2008 16:08 tsi
AKDAĞ: SUDA STANDARTLARIN ÜSTÜNDE KİMYASALA RASTLANMADI Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlığın, Ankara'ya verilen içme suyunda standartların üstünde hiçbir kimyasala, hiçbir ölçüme rastlamadığını belirtti...

ANKARA - Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlığın, Ankara'ya verilen içme suyunda standartların üstünde hiçbir kimyasala, hiçbir ölçüme rastlamadığını belirterek, ''Sağlık Bakanlığı olarak, kamuoyunda hassasiyet oluşan Ankara suyu ile ilgili takiplerimiz devam edecek ve en ufak bir risk görüldüğünde muhakkak vatandaşlarımız bilgilendirilecek'' dedi.
     Sağlık Bakanlığınca Ankara Dedeman Otel'de düzenlenen ''Ulusal Organ Nakli Bekleme Listesi Programı'' tanıtım toplantısından ayrılırken, Ankara'nın su ihtiyacını karşılamak üzere Büyükşehir Belediyesince Kızılırmak'tan getirilen suda arsenik oranının yüksek çıktığı yönündeki iddiaların sorulması üzerine,içme suları ile ilgili yönetmeliğe işaret eden Akdağ, bu konuda ''her önüne gelenin konuşmasının, yorum yapmasının, tahlil yaptığını belirtmesinin uygun olmadığını'' söyledi.
     Akdağ, ''Türkiye'de içme sularının nitelikleri ile ilgili çok açık kurallar var. Bu kuralları oluştururken, yakın bir zamanda, AB standartlarını da göz önüne alan bir yönetmelik yaptık. Bütün içme sularını, bu yönetmelik çerçevesinde değerlendiriyor, izliyor ve takip ediyoruz'' diye konuştu.
     Akdağ, Ankara'nın içme suyunun, hem Ankara İl Sağlık Müdürlüğü hem bu müdürlüğe bağlı Halk Sağlığı laboratuvarı hem de Hıfzıssıhha tarafından takip edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     ''Ankaralıya verilen içme suyu incelenirken, Belediyenin tesislerindeki çıkış noktasından numuneler alıyoruz, ayrıca gün içerisinde de çeşitli semtlerde musluklardan akan sulardan da numune alıyor, inceliyoruz. İncelemelerde, mikrobiyolojik tetkikler yapıyoruz, bulaşıklık durumun olup olmadığına bakıyor, kimyasallarla ilgili olarak yine bu yönetmeliğin belirttiği aralıklarla inceleme yapıyoruz. Sağlık Bakanlığının, şu ana kadar Ankara'ya verilen içme suyunda standartların üstünde hiçbir kimyasala, hiçbir ölçüme rastlamış değildir.''
     Akdağ, ''Tam Gün Yasa Tasarısı'nın geri çekildiğine dair söylentiler doğru mu?'' sorusunu yanıtlarken, ''Böyle bir tepki falan yok. Biz bu husustaki teknik çalışmaları sürdürüyoruz. Takdir edersiniz ki böylesine köklü bir konuda sağlam teknik çalışmalar yapmak lazım'' dedi.
     Akdağ, Tam Gün Yasa Tasarı'nın yasalaşmasıyla birlikte vatandaşların çok daha kolay sağlık hizmeti alabileceklerini söyledi.

Bu haber 400 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,439 µs