En Sıcak Konular

ORTAÖĞRETİMDE YENİ UYGULAMALAR

12 Haziran 2008 15:18 tsi
ORTAÖĞRETİMDE YENİ UYGULAMALAR Ortaöğretimde sorumlu olarak bir üst sınıfa geçilebilecek ders sayısı, alt sınıflar dahil 2'den 5'e yükseltildi.

ANKARA - Ortaöğretimde sorumlu olarak bir üst sınıfa geçilebilecek ders sayısı, alt sınıflar dahil 2'den 5'e yükseltildi.
Ortaöğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe girdi.
Değişikliğe göre, doğrudan veya yıl sonu başarı notu ile sınıfını geçemeyen öğrencilerden 9'uncu sınıfta en fazla 3, 10'uncu ve 11'inci sınıflarda ise en fazla 2 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa devam edebilecek.
Yeni ders yılının başlamasına kadar geçen süre içinde yapılan alan seçimi, bundan böyle ders kesiminden itibaren Ortalama Yükseltme ve Sorumluluk Sınavlarının bitimini izleyen 10 iş günü içinde yapılacak.
Yıl sonu başarısının tespitine ilişkin yeni düzenlemeye göre, bir dersin yıl sonu puanı, yetiştirme programını gerektiren sebeplerden dolayı iki döneme ait puan bulunmaması halinde yetiştirme programından alınan puanların aritmetik ortalamasından elde edilen puan olacak.
Devamsızlık nedeniyle 12'nci sınıfta başarısız duruma düşen öğrenciler, aynı sınıfı tekrarlayacak.
Değişikliğe göre, öğrencilerin ortalama yükseltme sınavları döneminde devam ettikleri ve öğrenim gördükleri sınıfta başarılı ve başarısız olunan en fazla 3 dersten girdikleri ortalama yükseltme sınav sayısı 4'e yükseltildi.
Öğrenciler, önceki yıllardan sorumlu olunan derslerden sorumluluk sınavına alınacaklar.

"HİÇBİR PROBLEM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bir gazetecinin, söz konusu yönetmeliğin bugün yayımlandığını ve yarın da öğrencilerin karne alacağını anımsatarak, ''bu öğrenciler için yönetmelik hükümlerinin uygulanıp uygulanmayacağını'' sorması üzerine, ''1960'lı ve 1970'li yılların şartlarına göre düşünüyorsunuz herhalde. Şimdi elektronik çağındayız. Notlar dün teslim edildi ve dökümü yapılacak. Kesinlikle, hiçbir problem söz konusu değil'' dedi.

2008-2009 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

     2007-2008 eğitim-öğretim yılı yarın sona erecek. Yeni eğitim-öğretim yılı ise 8 Eylül 2008'de başlayacak ve 12 Haziran 2009'da tamamlanacak.
     Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''2008-2009 Eğitim-Öğretim Yılı Çalışma Takvimi'' ile ilgili bir genelge yayımladı.
     Genelgeye göre, 8 Eylül 2008'de başlayacak olan 2008-2009 eğitim-öğretim yılının birinci dönemi 23 Ocak 2009'da sona erecek. Öğrenciler ve öğretmenler 26 Ocak-6 Şubat 2009 arasında yarı yıl tatili yapacak. İkinci dönem ise 9 Şubat 2009'da başlayacak. 2008-2009 eğitim-öğretim yılının son ders zili ise 12 Haziran 2009'da çalacak.
     2009-2010 eğitim-öğretim yılının başlama tarihi ise 7 Eylül 2009 olarak belirlendi.
     Milli Eğitim Bakanı Çelik, genelgede, Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek öğrencilerin Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezindeki (ÖSYM) işlemlerini zamanında gerçekleştirebilmeleri için gerekli titizliğin gösterileceğini de kaydetti.
     Daha önce yayımlanan genelgede 2008-2009 eğitim-öğretim yılının 15 Eylül 2008'de başlayacağı bildirilmişti. Resmi tatil günlerinin hafta içine rastlaması sebebiyle çalışma takviminin yeniden düzenlendiği kaydedildi.

 



Bu haber 403 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,869 µs