En Sıcak Konular

ABD BİLİM VE TEKNOLOJİDEKİ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYOR

12 Haziran 2008 08:39 tsi
ABD BİLİM VE TEKNOLOJİDEKİ ÜSTÜNLÜĞÜNÜ KORUYOR ABD'nin bilim ve teknoloji alanındaki üstlüğünü koruduğu bildirildi.

WASHİNGTON - ABD'nin bilim ve teknoloji alanındaki üstlüğünü koruduğu bildirildi.
     ABD'deki düşünce kuruluşu RAND'in raporuna göre, Amerikalıların ülkelerinin bu iki önemli alandaki rekabet gücünü kaybetmeye başladığı yönündeki endişelerine mahal yok.
     ABD'nin Avrupa ve Japonya gibi ana rakiplerinin önünde gittiği belirtilen raporda, "Çin, Hindistan ve Güney Kore gibi gelişmekte olan ülkeler bilim ve teknolojide hızlı gelişme gösterdilerse de bu ülkeler dünyadaki buluşlar ve bilimsel üretimin hala küçük bir bölümünü karşılıyorlar" denildi.
     Rapora göre, dünyadaki bilimsel araştırma ve geliştirme harcamalarının yüzde 40'ı ABD'ye ait. ABD ayrıca dünyanın en iyi 40 üniversitesinin dörtte üçüne sahip ve Nobel ödüllülerin yüzde 70'ini istihdam ediyor.
     RAND'a göre ABD'nin bu üstünlüğünü korumasında yabancı öğrenciler, bilimadamları ve mühendislerin de çok önemli rolü bulunuyor.
     Raporda, Amerikan üniversitelerinden doktora derecesi alan yabancı bilimadamları ve mühendislerin yüzde 70'inin ABD'de kalmayı tercih ettiği bildirildi.
     Ameikan üniversitelerinin mühendislik alanında verdiği doktora derecelerinin yüzde 60'nın da yabancı öğrencilerce alındığı raporda belirtildi.

 ABD'Lİ SENATÖRLER: ''ÇİNLİLER BİLGİSAYARLARIMIZA GİRDİ''

Çinli bilgisayar korsanlarının, ABD'de bazı senatörlerin bilgisayarlarına girdikleri iddia edildi.
     Çin'in insan hakları ihlallerini uzun zamandır eleştiren Cumhuriyetçi Frank Wolf, korsanların 2006'dan itibaren 4 bilgisayarına girdiğini söylerken, Cumhuriyetçi senatör Chris Smith, bilgisayarlarından ikisine 2006 ve 2007 yıllarında girildiğini bildirdi.
     Senatörler, bilgisayarlarda dünyanın çeşitli yerlerinden siyasi muhaliflerin listelerinin bulunduğuna dikkat çektiler.
     Aynı dönemde Temsilciler Meclisi Uluslararası İlişkiler Komitesi bilgisayarının, Çin'de çalışan bir kişi tarafından hedef alındığı belirtildi.
     Wolf, hedef alınan bilgisayarların Çin'deki insan haklarıyla ilgili hassas bilgileri içerdiğini söylerken, Smith, ''bilgisayarına girilmesinin arkasında Çin hükümetinin bulunduğuna inanmak için her türlü nedeninin bulunduğunu'' söyledi.

AMERİKALILARIN ORTALAMA ÖMRÜ 78 YILA YÜKSELDİ

Amerikalıların ortalama ömrü 78 yıla yükseldi.
     Amerikan hükümetinin dün yayımlanan istatistiklerine göre, başlıca ölüm nedenlerinde gerileme görüldüğü ve buna bağlı olarak Amerikalıların ortalama ömrünün 78 yaş olduğu belirtildi.
     ABD'deki ölüm nedenlerinin başında gelen kalp-damar hastalıklarına bağlı ölümlerde yüzde 2,8, kanser türlerine bağlı ölümlerde yüzde 5,5, beyin kanamalarına bağlı ölümlerde yüzde 1,6, kronik solunum rahatsızlıklarına bağlı ölümlerde yüzde 6,5, şekere bağlı ölümlerde yüzde 5,3 ve kazalara bağlı ölümlerde de yüzde 1,5 oranında gerileme saptandı.
     Grip ve zatürreye bağlı ölümlerde ise yüzde 12,8 gibi önemli bir gerileme saptandığı belirtilirken, 2006'da doğan bir çocuğun, 2005'te doğana oranla yüzde 0,3'lük bir artışla, ortalama ömrü 78,1 olarak hesaplandı.
     Amerikalıların ortalama ömründeki artışa rağmen, Japonya, 83 yaş ortalamasıyla hala dünyanın ortalama ömür bakımından en şanslı ülkesi olma özelliğini koruyor.



Bu haber 297 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,164 µs