En Sıcak Konular

''MUTABAKAT VAR, KOLAY YASALAŞABİLİR''

10 Haziran 2008 20:00 tsi
''MUTABAKAT VAR, KOLAY YASALAŞABİLİR'' Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sendikal kanunlarla ilgili değişiklik çalışmalarının TBMM Genel Kurul gündemine gelmesinin, Türkiye'nin ILO Aplikasyon Komitesi'ne alınmamasında çok önemli etkisi olduğunu belirtti.

CENEVRE - Göksel Yıldırım - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, sendikal kanunlarla ilgili değişiklik çalışmalarının TBMM Genel Kurul gündemine gelmesinin, Türkiye'nin ILO Aplikasyon Komitesi'ne alınmamasında çok önemli etkisi olduğunu belirtti.
Çelik, ILO'nun, çalışma hayatına ilişkin normları düzenlemesi açısından önem arz ettiğini söyledi. Türkiye'nin, uzun yıllar sendikal hayatla ilgili düzenlemeleri gerçekleştirme konusunda ILO'ya taahhütlerde bulunduğuna işaret eden Çelik, ancak bugüne kadar bu konuda istenilen adımların atılamadığını ifade etti.
Sendikalar Kanunu ve Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Kanunu ile ilgili değişiklikleri kısa sürede TBMM'ye sevk ettiklerini anlatan Çelik, ''Değişiklik çalışmalarının genel kurul gündemine gelmesi, Türkiye'nin Aplikasyon Komitesi'ne alınmamasında çok önemli etkisi oldu'' dedi.
Çelik ayrıca, istihdam paketiyle gençlerin, kadınların istihdamının teşvik edilmesi, mesleki eğitimin yaygılaştırılması ve bu konuya ilişkin kaynak tahsisi ile sosyal güvenlik reformunun çıkarılmasının ILO tarafından önemsendiğini kaydetti.
Meclisin haziran ayı gündeminde Türk Ticaret Kanunu, TRT Kanunu, yabancılara mülk satışı, belediye gelirlerinin artırılması gibi konular bulunduğunu dile getiren Çelik, şunları kaydetti:
''Biz sendikalarla ilgili düzenlemeyi, sıkışan trafiğe gelmeden çıkarmak istiyorduk ama maalesef haziran ayına kaldı. Haziran ayında yoğun bir gündem olunca Meclis'in gündemine ancak getirebildik. Fırsat olursa şimdi, olmazsa yeni yasama yılında yasalaşması, çok büyük mutabakat olduğu için, çok kolay olsa gerek.''

Bu haber 462 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    Yazarlar

    En Çok Okunan Haberler

    Şirket Haberleri ŞİRKET HABERLERİ


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,572 µs